r
Nosalty Logó

Ropogós zöldséges pirított rizs

Kikkoman
Ropogós zöldséges pirított rizs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

612
Kalória
11.8g
Fehérje
95g
Szénhidrát
21g
Zsír
188g
Víz
-
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    744 micro
  • β-karotin
    2483 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4611.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    3515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    285.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    563.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2231 micro
  • β-karotin
    7448 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 1831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A fűszeres pasztához a fokhagymát, a gyömbért, a chilit és a citromnádat turmixoljuk össze egyneműre. A citromnád nagyon kellemes aromát ad, viszont főzés során is fás marad az ételben, ha durvábbra hagyjuk. Ha ezt el szeretnénk kerülni, nagyobb darabokra vágva pirítsuk meg inkább, majd vegyük ki az ételből.
  2. Keverjük hozzá a rákpasztát és a halszószt is, majd tegyük félre.
  3. A serpenyőnket hevítsük fel nagyon forróra, amikor már füstölni kezd, indulhat is a sütés.
  4. Öntsünk olajat a serpenyőbe, alaposan forgassuk át benne. Az előre felvágott zöldségeket szórjuk bele, lehetőleg egyszerre. Kezdve a káposztával, majd a répával és a cukorborsóval. Az újhagymát érdemes később, de akár a vége fele beleszórni, mert könnyen megég, illetve elveszti frissességét.
  5. Folyamatos kavarás közben süssük át hirtelen a zöldséget. Nem kell sokáig, hogy ropogósak maradjanak. Öntsük egy tálba, majd tegyük vissza hevülni a serpenyőt.
  6. Újabb adag olajjal locsoljuk meg, tegyük bele a fűszerpasztát és pirítsuk át. Szórjuk bele a rizst (a rizsnek szikkadtnak kell lennie, a legjobb, ha előző nap főzött rizst használunk), és pirítsuk át.
  7. Mikor átpirult rendesen a rizsünk, akkor öntsük vissza a zöldségeket, locsoljuk meg a szójaszósszal, és forgassuk át.
  8. Friss korianderrel, csírával és limemal vagy citrommal tálaljuk! Jó étvágyat hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

A pirított rizsben az a csodálatos, hogy szinte bármilyen zöldséggel, hússal, hallal, tenger gyümölcseivel gazdagíthatjuk. Tökéletes választás ez a fajta étel, ha épp a hűtőben lévő maradékokat szeretnénk felhasználni. A legjobb állaghoz előző napi rizst érdemes használni, frissből könnyen összetapadhat, és le is éghet. Illatosabb basmati- vagy jázmin rizst ajánlunk hozzá, illetve a jó minőségű szójaszósz is elengedhetetlen része.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...