r
Nosalty Logó

Bolgár gyuvecs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Bolgár gyuvecs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4853 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 606 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5835.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    807 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    3107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    668 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    1163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    594 micro
  • β-karotin
    8599 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    14656 micro
Összesen 4853 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget mossuk meg. A húst vágjuk akkora darabokra, mintha pörköltet készítenénk.
  2. Mindent vágjunk fel: a krumplit hámozás után kockára, a paradicsomot, a cukkinit és a padlizsánt szintén. A paprikát és az okrát szeleteljük, a hagymát és a fokhagymát vékonyra vágjuk, a zöldbabok végét lecsípjük, és felvágjuk, mint a főzelékhez. A cukorborsót csak átmossuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben 2-3 ek. olajon futtassuk meg a húst. Ha már kapott egy kis színt, vegyük ki, és ugyanezen az olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. 1-2 perc után adjuk hozzá mindkét paprikát és a paradicsomot.
  4. Tegyük vissza a húst, öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedjük le, és kis lángon rotyogtassuk addig, amíg a hús félpuha nem lesz, és a paradicsom-paprika szépen elkezd szószt alkotni. Adjuk hozzá a többi zöldséget és a krumplit, valamint a maradék olajat. Innentől kezdve két módon folytathatjuk: ha van otthon cserépedényünk, akkor áttehetünk mindent abba, és betehetjük a sütőbe. 175 fokon addig süssük, amíg az összes zöldség megpuhul. Ha kész, a tetejét szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal. Elvan magában, és kevergetni sem kell, de azért néha nézzünk rá, nem szárad-e ki. Elvileg a zöldségek levétől fő lassan szaftosra, de ha mégis száraznak ítélnénk, adjunk hozzá egy pici vizet.
  5. Ha nincs cserépedényünk, akkor adjuk a zöldségeket a többi hozzávalóhoz, és főzzük addig, amíg minden megpuhul. A petrezselymet és a borsot természetesen ebben az esetben is adjuk hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 23150
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 23.

Ajánló

Inkább megjegyzés féle: a nyolc főre azt jelenti, hogy 8 ember jól lakik belőle, de ha csak nem kamasz sportolók, másnapra is marad két jó adag. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eli barátnőm isteni receptje, egyenesen Szófiából! Bővebb infó itt.

Hozzászólások

Boribon

Nagyon jol hangzik! Valoban kell bele fuszerpaprika is? Nem szeretnem, ha magyar lecsokent vegezne.... Imadom a lecsot, de szeretnek mas izeket is.

Dacota

Szia Boribon! Nem, egyáltalán nem lesz lecsós! Én is arra számítottam, de egész más, mint a szerb változat - az inkább emlékeztet a lecsóra. szép napot! Üdv, Nóra

Törölt felhasználó

Többször elkészítettem. Finom!!! Annyit változtattam, hogy külön sütök krumplit, arra szedem a ragut.

liliom92

hol lehet okrát venni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.