Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótcurry csirkével

Spenótcurry csirkével
Spenótcurry csirkével
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept eredetiét Mautner Zsófitól lestem el, amin némileg változtattam is. Többek között friss spenótból főztem, és én jobban szeretem lepirítva a csirkét, mintsem megfőzve, így az elkészítés menete ugyan módosult kicsit, de így is elképesztő finom! Ja, és mivel volt még itthon egy adag medvehagymám, így a fokhagymát erre cseréltem le, hogy még zöldebb legyen!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és pár perc alatt megfonnyasztjuk rajta.
  2. Ezután mehet hozzá a kockára vágott csirke, amit alaposan átpirítunk.
  3. Közben a spenótot átmossuk, és forrásban lévő vízbe tesszük 3-4 percre, amíg kissé összeesik, majd leszűrjük. Hozzáadunk nagyjából egy decit a kókusztejből, és az egészet pürésítjük, majd felhasználásik félretesszük.
  4. Ha a csirke már szép aranybarna, akkor sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az apróra szeletelt gyömbért, chilit és medvehagymát. 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel.
  5. Amint felforrt, mehet hozzá a pürésített spenót, elkeverjük, 10-12 percig főzzük, majd hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkinit is, és addig főzzük tovább, amíg a cukkini meg nem puhul.
  6. Végül pedig hozzákeverjük a cukorborsót, ezt már tényleg csak néhány percig kell benne hagyni, mert akkor jó, ha még roppanós!
  7. Utolsó lépésként pedig halszósszal, citromlével és cukorral kedvünk szerint beállítjuk az ízeket.
  8. Aprított újhagymával és korianderrel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 321
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos csirkeragu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

882
napraforgó olaj 3 ek
csirkemell filé 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spenót 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
chili 1 db
medvehagyma 0.5 csokor
kókusztej 400 g
cukkini 1 közepes db
cukorborsó 150 g
citromlé 1 fél citromból nyert
cukor 1 teáskanál
újhagyma zöldje 2 közepes db
koriander 1 csokor