r
Nosalty Logó

Kókuszbundás csirkemell színes zöldségekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
wellnessspecialist
Kókuszbundás csirkemell színes zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 1287 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A vékonyra szeletelt, sózott csirkemellet belemártjuk a tojássárgájába, aztán a kókuszreszelékbe. Egy kis serpenyőbe tesszük a szeleteket minimális repceolajjal. Egyszerre 2 szelet fér el, ezekhez kb. 2-3 evőkanál olaj kell. A kókuszreszeléket a forgatáshoz és a repceolajat a sütéshez is folyamatosan pótoljuk, hogy ne legyen ragadós. Lefedjük sütés közben. 2 perc után megfordítjuk.
  2. A tököt felkockázzuk, a borsót megmossuk. Fedő alatt megpuhítjuk fél evőkanál repceolajon. (Ezt csináltam először, kimertem, és utána sültek a husik.)
  3. A zöldségeket wokban is meg lehet pirítani hússütés közben.
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1721
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszbundás csirkemell színes zöldségekkel
wellnessspecialist 13 recept

Végre sikerült a tökéletes, nagyon kókuszos csirkét leszakadó, felpúposodó bunda nélkül megalkotnom. A sárgája önmagában tapadósabb, sokkal jobban ragadt a kókusz, mint amikor az egész tojás volt az 1. lépcső. (Általában több fehérjét eszem, mint sárgáját, ezért külön örültem, hogy ennyire hasznosan sikerült felhasználnom párat.:) Arról nem is beszélve, hogy nincs másik fehérje a húson kívül a tányéron, könnyítve ezzel az emésztést.) Elég volt egyszer belemártani a szeleteket a tojásba és a kókuszba is. Mindig szinte száraz serpenyőben kívántam sütni. Ezt a husit lehet. Soha nem nyugtatott a sütős verzió az időtartama miatt, sem a bő zsiradékban sütés. Elképesztő gyors, puha, kókusz ízű. Repceolajat használtam kókuszolaj helyett, mert ugyan az utóbbi ízét nagyon szeretem, de a repceolaj lassabban forrósodott fel, és nem lett fekete sehol a kókuszreszelék. Az olíva elég karakteres, és különben is kár lenne elpancsolni sütéshez, mert a zsírprofilja hő hatására megváltozik. Ez volt a reggelim. Délig nem éreztem éhséget és fáradtságot sem evés után. Délelőtt két órát intenzíven mozogtam, és nem volt szükség a kettő között gyors pótlásra. A kislányom 4 éves, és 3 szeletet evett meg belőle úszás után. Kihűlve olyan volt, mint egy kókuszos szendvics.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...