Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Galamb becsinált leves

Galamb becsinált leves
Galamb becsinált leves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékba kaptam néhány kisebb méretű galambot. Ez lett belőle :) Nem tudom, a galamb mennyibe kerülhet, így nem tudom megírni a bekerülési költséget.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kisebb galambokat 4-4 felé vágjuk, és 1 ek zsíron pároljuk.
  2. Amikor a galambhús kissé megpárolódott, hozzáöntjük a felaprított zölddségféléket (a gombát utoljára), majd tovább pároljuk.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, petrezselyem- és zellerlevelet, a paradicsomot és a csípős paprikát. Ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a hús kezd elválni a csonttól.
  4. Amíg fől a leves, elkészítjük a grízgaluskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a két galamb késsel elkapart máját, kevés nagyon apróra vagdalt petrezselyemlevelet, kis sót, borsot, 1 tk zsírt, s jól kikeverjük. Annyi búzadarát öntünk hozzá, hogy még keverhető legyen. Félretesszük, s hagyjuk, hogy összeálljon.
  5. Amikor a leves megfőtt, kivesszük belőle a hagymákat, a paradicsomot, az erős paprikát és a petrezselyem- és zeller leveleket.
  6. 1 ek zsírból, liszttel és őrölt paprikával vékony rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedve a leveshez öntjük.
  7. A galuskákat teáskanállal beleszaggatjuk, készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 793
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

karica

Mióta szakács: 2011.10.26.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

galambleves, becsinált leves galambhúsból, galambos becsinált leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

karica
karica / karica Sat, 2012-12-01 21:30

Kedves Éva! Rég lehetett. :)
Valóban nagyon ízletesre sikeredett. Sajnos a galamb nálunk is ritkán fordul elő az asztalon.

312
galamb 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sertészsír 2.5 ek
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
gomba 4 kis db
cukorborsó 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 1 db
hegyes erős paprika 1 db
tojás 1 db
búzadara 4 evőkanál
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
fokhagyma 2 gerezd
1 ek
víz 3 l