r
Nosalty Logó

Galamb becsinált leves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
karica
Galamb becsinált leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2495 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1335 micro
  • β-karotin
    3562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 312 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    155.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8242.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    5141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4391 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3234 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    342 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    905 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    10681 micro
  • β-karotin
    28499 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    4350 micro
Összesen 2495 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    552 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kisebb galambokat 4-4 felé vágjuk, és 1 ek zsíron pároljuk.
  2. Amikor a galambhús kissé megpárolódott, hozzáöntjük a felaprított zölddségféléket (a gombát utoljára), majd tovább pároljuk.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy leves sűrűségű legyen. Beletesszük a hagymát, fokhagymát, petrezselyem- és zellerlevelet, a paradicsomot és a csípős paprikát. Ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a hús kezd elválni a csonttól.
  4. Amíg fől a leves, elkészítjük a grízgaluskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a két galamb késsel elkapart máját, kevés nagyon apróra vagdalt petrezselyemlevelet, kis sót, borsot, 1 tk zsírt, s jól kikeverjük. Annyi búzadarát öntünk hozzá, hogy még keverhető legyen. Félretesszük, s hagyjuk, hogy összeálljon.
  5. Amikor a leves megfőtt, kivesszük belőle a hagymákat, a paradicsomot, az erős paprikát és a petrezselyem- és zeller leveleket.
  6. 1 ek zsírból, liszttel és őrölt paprikával vékony rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedve a leveshez öntjük.
  7. A galuskákat teáskanállal beleszaggatjuk, készre főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 17116
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba kaptam néhány kisebb méretű galambot. Ez lett belőle :) Nem tudom, a galamb mennyibe kerülhet, így nem tudom megírni a bekerülési költséget.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek