
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Grillezett idényzöldségek
-
3 ek olívaolaj
-
2 közepes db salottahagyma
-
150 g cukorborsó
-
15 dkg koktélparadicsom
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Hollandi mártás
-
3 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromlé
-
80 ml víz
-
1 ízlés szerint só
704
Kalória
12g
Fehérje
32.1g
Szénhidrátok
61.6g
Zsír
582.5g
Víz
433g
Koleszterin
10.4g
Rost
17.2g
Cukor
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Grillezett idényzöldségek
-
12g olívaolaj106 kcal
-
70g padlizsán17 kcal
-
60g cukkini10 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
75g cukorborsó30 kcal
-
75g koktélparadicsom14 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hollandi mártás
-
30g tojássárgája97 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
40g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
704
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Grillezett idényzöldségek
-
24g olívaolaj212 kcal
-
140g padlizsán33 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
600g paprika98 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
150g cukorborsó59 kcal
-
150g koktélparadicsom27 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hollandi mártás
-
60g tojássárgája193 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
80g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
Összesen
1404
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Grillezett idényzöldségek
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
9.2g padlizsán2 kcal
-
7.9g cukkini1 kcal
-
39.4g paprika6 kcal
-
3.7g salottahagyma2 kcal
-
9.8g cukorborsó4 kcal
-
9.8g koktélparadicsom2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hollandi mártás
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
2.6g citromlé1 kcal
-
5.2g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
Összesen
92
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1353.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 820 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 582.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 1477 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 3021 micro
Összesen
704
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 123.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2706.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 21 mg
Víz
-
Összesen 1164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 544 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 340 micro
-
β-karotin 2953 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 6042 micro
Összesen
1404
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 253 micro
-
Lut-zea 396 micro
Összesen
92
kcal
Elkészítés
Grillezett idényzöldségek
- A padlizsánt és cukkinit vágjuk fel azonos méretű, nagyobb darabokra. A paprikát és a salottahagymát is vágjuk fel közel azonos méretre.
- Hevítsük fel a serpenyőt, amíg füstölni kezd, locsoljuk meg olajjal, majd tegyük bele a padlizsánt és cukkinit. Időnként megkavargatva pirítsuk körbe őket. Ezután adjuk hozzá a cukorborsót, salottahagymát, paprikát és paradicsomot. Pirítsuk tovább őket pár percig. Amikor elkészült a zöldség, akkor a végén sózzuk és borsozzuk.
Hollandi mártás
- A tojássárgáját keverjük ki citromlével, vízzel és ízlés szerint egy kis sóval. Mivel a vaj is enyhén sós, így kalkuláljunk azzal is. A vajat olvasszuk meg, majd tegyük félre hűlni.
- Vízgőz felett, folyamatos kevergetés közben sűrítsük be a tojássárgáját. Amikor kellően besűrűsödött, akkor vegyük le a gőzről, mivel könnyen kicsapódhat.
- Lassan csurgassuk az olvasztott vajat folyamatos kevergetés közben a tojáshoz.
- Tálalásnál langyosítsuk meg, ha szükséges, mivel besűrűsödik a mártás.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
A grillezett zöldségek akkor lesznek a legjobbak, ha hirtelen és extra magas hőfokon sütjük őket, így megmaradnak ropogósnak és ínycsiklandónak. A zöldségek természetes ízvilágát tökéletesen kiegészíti a krémes hollandi mártás, amitől nem csupán könnyű, de rendkívül ízletes fogás is lesz.