r
Nosalty Logó

Görög paradicsomos rizs

Éva házias konyhája
Görög paradicsomos rizs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

365
Kalória
5.8g
Fehérje
57.6g
Szénhidrát
12.2g
Zsír
170.2g
Víz
11.1g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 365 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2755.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    2044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    230.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 1461 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1369 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. Olívaolajat öntünk egy kisebb lábosba, majd a kockára fölvágott vöröshagymát elkezdjük pirítani.
  2. Mikor már egy kicsi színt kapott a vöröshagyma, akkor hozzáadjuk a rizst, és a kisebb darabokra fölvágott fokhagymát, majd rövid ideig együtt pirítjuk.
  3. Most hozzáadjuk a tejszínt, paradicsomszószt, gyros fűszerkeveréket, cukorborsót, fűszerpaprikát, összekeverjük, és fölengedjük vízzel, majd belemorzsoljuk a húsleveskockát. Szükség esetén sózzuk.
  4. Forrás után levesszük a legkisebb fokozatra a tűzhelyt, és egy fedővel letakarjuk, kb. 25-30 percig lassú tűzön főzzük. Mikor már látszik, nincs folyadék rajta és puha a rizs, akkor elkészült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

A család ha étteremben étkezik, akkor görög étterem van általában választáson, ott van kínálaton ez a  paradicsomos rizs. Mikkor először megkóstoltam, mindjárt még egy adagot rendeltem belőle, mert annyira ízlett. Majd később a recepttel is gazdagabb lettem. Ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a fűszeres ételeket. Sültekhez nagyon finom.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...