Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

 
A mézet virágnektárokból vagy mézharmatból méhek gyűjtik, a kaptárban a lépben raktározzák el, onnan pedig centrifugálással, szűréssel és tisztítással nyerhető ki. A méz 17-20%-a víz, 76-80%-a cukor (fruktóz, glükóz és egyéb cukrok), valamint proteint, ásványi sókat és savakat is tartalmaz. Kalóriatartalma magasabb, mint a cukoré, viszont az emberi szervezet a mézben található cukrokat jobban tolerálja, mint a cukrot. Az akácmézet a méhek szinte kizárólag az akácfák virágából gyűjtik. Színe sárgás, szinte áttetszően tiszta, nehezen kristályosodik. Felhasználható italok ízesítéséhez, süteményekhez, húsételekhez. Az akácméz világszerte a legismertebb magyar mézfajta.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett helyen.

Akácméz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!