Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas mézes krémes

Fahéjas mézes krémes
Fahéjas mézes krémes
43 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves Ismerősömtől szereztem a receptet, és szeretik, ahogy én is.:-)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Liszt nélkül a többi hozzávalót felmelegítjük egy fazékban, majd a lisztet is hozzátesszük.
  2. Összedolgozzuk, és 4 lapot nyújtunk belőle. Gáztepsi méretűre is ki lehet nyújtani, de ha egy kicsivel kisebbre nyújtjuk, az sem gond. Egyesével kisütjük őket a tepsi hátlapján.

Krém

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A vaníliás cukrot és a lisztet a tejjel felfőzzük, majd ha kihűlt, összekeverjük a vajas keverékkel.
  3. Felkenjük a lapokra a krémet, és kész is.
  4. Egy éjszakát hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 52 770
elküldve: 11
receptkönyvben: 395
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

pukapuka

Mióta szakács: 2013.12.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes krémes, fahéjas mézes tészta krémmel töltve, mézes krémes fahéjasan

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alex0725
alex0725 Fri, 2018-03-09 18:56

Köszöntelek, és egyben megkérdezem, hogy a sütés mire vonatkozik? Feltételezem, hogy a tészta lapokra, de nem látom! (Sületlen tésztára nem egyszerű felkenni, és nyersen nem lenne túl jó hűtőbe tenni!
Elnézést, hogy én ilyen "gyenge" vagyok a többiekhez viszonyítva, mert amint látom, ők megértették leírás nélkül is, hogy mennyi ideig kell sütni a lapokat. (Norci, defzz)
Én buta műszaki vagyok, ami le van írva, csak azt értem meg...
Szóval, a sütésre vonatkozó utalásokat, csak én nem látom, vagy nincs?!
Köszönettel: alex

pukapuka
pukapuka / pukapuka Fri, 2018-03-09 19:19

Szia!
Igen a tésztára értendő a sütési idő és a fok. 185 C és kb 3 perc amíg a tészta nem kezd halványbarna lenni, és azonnal vedd le a sütőlemezről(cserélgetni szoktam a nyers-sült tésztát,mert nincs annyi sütőlapom, kirakom a sült tésztát deszkára vagy tálcára...) mert ha kihűl törik,óvatosan bánj vele....
Nem muszáj tepsi méretűre nyújtani mert nehéz,( ne forrósítsd fel a tészta alapanyagot,csak melegítsd fel a mézet, míg elolvad,mert utána ki sem tudod nyújtani, és kezdheted előröl,hidd el tudom..de majd rájössz ha elrontod.Lehet kisebb is és így magasabb is lesz a tészta.
Sok sikert!!
Szilvi

alex0725
alex0725 Fri, 2018-03-09 22:07

Szia!
Köszönöm szépen a kiegészítést!
Így, már működött minden, és kész is van.
Reggel, már csak a próba marad, mert Ildikó napra drága párom kérte, viszi be a
munkahelyére. Annyit még módosítok rajta, -kérésére- hogy a tetejére is tettem egy réteg krémet, és reggel hidegen kakaó szórást szitálok rá, folyékony csoki díszítéssel.
Köszönöm még egyszer!
alex

486
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
sertészsír 3 dkg
tej 3 ek
akácméz 2 ek
cukor 15 dkg
fahéj 1 ek
szódabikarbóna 1 kk
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 4 evőkanál
tej 4 dl
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg