Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-szilvás tejes pite

Fűszeres-szilvás tejes pite
Fűszeres-szilvás tejes pite
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Incsi-fincsi tejpite, aszaltszilva-mártással felturbózva!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pitéhez a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. A tejes keverékbe szitáljuk a lisztet, és simára keverjük.
  2. Egy tepsit kivajazunk, majd lisztezünk, és beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
  3. Az aszalt szilvát csíkokra vágjuk, majd aprítógépben finomra aprítjuk.
  4. Egy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk az aprított szilvát, és összeforgatjuk. A borral, mézzel és fűszerekkel folytatjuk, majd gyakori keverés mellett 10-15 percig főzzük, majd egy szűrőn átpasszírozva, meglocsoljuk vele a piteszeleteket.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 1 691
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
174 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás tejpite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

530
aszalt szilva 200 g
vörösbor 1 dl
vaj 20 g
akácméz 3 ek
fahéj 1 db
szegfűszeg 4 db
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 5 dl
finomliszt 10 dkg
tojás 4 db
porcukor 1 ek