r
Nosalty Logó

Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SPAR
Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 1924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    354 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1545.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    708 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 1924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

Elkészítés

A kacsához

  1. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A kacsamelleket megtisztítjuk, a bőrös oldalán óvatosan bevagdossuk, majd sózzuk-borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben a bőrös felükkel lefelé 5-10 perc alatt lepirítjuk. Ha már van egy kis kisült zsírunk, akkor a serpenyőbe dobunk 1-2 szál kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket, majd megfordítjuk, és további 3-4 percig sütjük.
  4. Egy tálban elkeverjük 2 narancs levét a citrom levével, a mézzel és a kacsából kisült szafttal. A maradék két narancsot meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, majd elkeverjük a narancsos szósszal.
  5. Ezzel öntjük le a félig kész kacsákat, majd 200 fokos sütőbe dobjuk, és további 15-20 percig sütjük. Végül 10 perc pihentetés után szeleteljük.
  6. Amíg a sül a kacsamell, a megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, majd megszórjuk sóval-borssal és 1-2 evőkanál aprított rozmaringgal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 57058
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szenteste kacsában gondolkozol, készítsd el ezt a receptet!

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!