r
Nosalty Logó

Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SPAR
Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 1924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    354 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1545.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    708 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 1924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

Elkészítés

A kacsához

  1. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A kacsamelleket megtisztítjuk, a bőrös oldalán óvatosan bevagdossuk, majd sózzuk-borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben a bőrös felükkel lefelé 5-10 perc alatt lepirítjuk. Ha már van egy kis kisült zsírunk, akkor a serpenyőbe dobunk 1-2 szál kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket, majd megfordítjuk, és további 3-4 percig sütjük.
  4. Egy tálban elkeverjük 2 narancs levét a citrom levével, a mézzel és a kacsából kisült szafttal. A maradék két narancsot meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, majd elkeverjük a narancsos szósszal.
  5. Ezzel öntjük le a félig kész kacsákat, majd 200 fokos sütőbe dobjuk, és további 15-20 percig sütjük. Végül 10 perc pihentetés után szeleteljük.
  6. Amíg a sül a kacsamell, a megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, majd megszórjuk sóval-borssal és 1-2 evőkanál aprított rozmaringgal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 56969
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szenteste kacsában gondolkozol, készítsd el ezt a receptet!

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek