Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mogyorós mézes szelet

Diós-mogyorós mézes szelet
Diós-mogyorós mézes szelet
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mézes-ragacsos sütibomba, ropogós dióval és mogyoróval feldobva.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot majd elmorzsoljuk benne a 170 g vajat. Ha a tészta nem akar összeállni, pici víz, esetleg 1 db tojássárgája hozzáadásával javítható.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belelapítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg lehűl.
  3. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, hozzáadjuk a mézet, a vajat és tejszínt, majd elkeverjük.
  4. A darabokra vágott diót és mogyorót is hozzáadjuk, elkeverjük, majd az egészet a kihűlt tésztára öntjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 percig sütjük, majd lehűtjük, és szeletelhetjük is. (A hűtés gyorsítható, ha hűtőbe/fagyasztóba tesszük, míg megdermed, majd utána vágjuk szeletekre.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 562
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1741
finomliszt 25 dkg
porcukor 75 g
vaj 170 g
dió 20 dkg
földimogyoró 20 dkg
nádcukor 75 g
akácméz 170 g
vaj 160 g
habtejszín 0.5 dl