r
Nosalty Logó

Medovik torta

Hajni pöttyös konyhája
Medovik torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Hozzávalók a krémhez:

689
Kalória
8.8g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
39.9g
Zsír
73.5g
Víz
99.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
36.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 8263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Hozzávalók a krémhez:

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    478.5 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    908.6 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    882 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3510 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 8263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A mézet, a cukrot és a vajat egy magasabb falú lábasba tesszük és közepes lángon összemelegítjük őket, majd alacsony lángra véve hozzáadjuk a szódabikarbónát, ami hirtelen fel fog futni de ne ijedjünk meg ez természetes. Pár perc folyamatos kevergetés után szép aranybarna színt fog kapni, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.
  2. Ha kihűlt beledolgozzuk először a tojásokat, majd a lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle, 10 percet pihentetjük.
  3. Pihentetés után 10 egyforma gombócra osztjuk a tésztát, a gombócokat lisztezett sütőpapíron 22-23 cm-es kerek formára nyújtjuk és 5-6 perc alatt 160 fokon kisütjük. Ha kisült az első, előveszünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát vagy tányért és körbevágjuk. Így járunk el, mindegyik tésztánál, majd kihűtjük őket.
  4. A tésztadarabokat, amiket levágtunk nem dobjuk el, hanem kihűlés után amikor már kemény egy aprítógép segítségével morzsává daráljuk (gép hiányában nylon fóliába téve klopfolóval összetörjük).

Hozzávalók a krémhez:

  1. A tejszínt, a tejfölt a porcukorral és a habfixálóval krémmé dolgozzuk 2-3 perc alatt.
  2. Az első mézes lapot megkenjük egy rész krémmel úgy, hogy mindenhol befedje, majd rátesszük a következő lapot és óvatosan megnyomkodjuk, nehogy eltörjön.
  3. A második lapot is megkenjük, majd ráhelyezzük az újabb lapot és így folytatjuk, amíg el nem fogynak a lapok. Az utolsó tésztalap tetejét is megkenjük a krémmel, ami megmarad, azzal pedig bevonjuk torta oldalát. A félretett tésztamorzsával pedig szintén megszórjuk a tetejét és az oldalát is. Körülbelül 3-4 órára hűtőbe helyezzük, majd szeleteljük és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40

A Medovik egy mézes tejfölös torta, illetve süteményként is elkészíthető, amelynek a szépsége lényegében az, hogy sok vékony tésztalapból és sok vékony fehér színű töltelékből áll. Végtelenül puha állagú, íze hihetetlenül finom, és már mostanság nagyon népszerű. Azt tudni kell erről a tortáról, hogy időigényesebb az elkészítése, de a sütés minden pillanata élvezhető és minden erőfeszítést megér és minél több időt tölt a hűtőszekrényben, annál finomabb az íze. A krém, amit készítünk hozzá, teljesen megpuhítja a lapokat és szinte azokat is krémes állagúra varázsolja. Bármilyen alkalomra elkészíthető, legyen születésnap, évforduló vagy bármilyen ünnep, bármikor megállja a helyét, hiszen nagyon mutatós.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek