Újévi "dobd össze, ha mered" kihívás – 9 étel, amit épp itt az ideje, hogy végre elkészíts

Fogadalmak, ígéretek – újévkor mindenki ilyen-olyan kihívásokat talál ki magának. Mi most 9 ételt ajánlunk, amihez idén jobb, ha összeszeded a bátorságod, és elkészíted!

Van, akinek anyu húslevese, van akinek a a rák vagy csiga, de akad olyan is, akinek a tökéletesrántotta - mindenkinek más jelenti az igazi konyhai kihívást. Takarózhatunk azzal, hogy vágyott ételünk nem is izgatja ANNYIRA a fantáziánkat, közben dehogynem – titokban csak simán félünk hozzáfogni. Pedig ha valahol szabad, és kell is hibázni, az a konyha.

Sose tanulunk semmit, ha mindig ugyanazt az 5 ételt készítjük, itt az új év, érdemes magunkat új kihívások elé állítani!

Kezdő szakácsok, félős háziasszonyok, elkényelmesedett férjek, íme 9 ételből álló listánk, amihez érdemes felkötni a kötényt:

Steak

Elismerjük, hogy hússal dolgozni nem könnyű, és a steak épp olyan étel, amihez sokszor nem merünk hozzálátni, hiszen súlyos ezreket elkölteni egy alapanyagra, amit utána elrontunk, igazán fájdalmas. De itt a lehetőség, böngéssz receptek, technikák között, és biztosan sikerül!

Dobostorta

Igen, hungarikum, igen, mindenki ismeri, és igen, elég macerás, de azért nem agysebészet. Szánj rá egy napot, hidd el, nem bánod meg. Igazi kreatív, pepecselős munka, de ha kezedben a végeredmény, akkor nagyon nagy hazafinak fogod magad érezni!

Wellington-bélszín

TV-s szakácsok, műsorok, könyvek harsogják a wellington-bélszín fantasztikumát. Piedesztálra emelik ezt az alapvetően könnyen elkészíthető ételt, amit amúgy, jó hír, nem csak bélszínből csinálhatsz. Kis odafigyeléssel tuti nem vágná hozzád Gordon Ramsay.

Kenyér

Elég alapnak hangzik, de valld be, hogy előbb veszed meg a sarki közért polcáról a tömegek által megtapizott száraz kenyeret, minthogy nekiállj otthon egy egyszerű cipónak. Új év, új kenyér, süsd meg a sajátodat!

Rákok, csigák

Irigyen figyeled a filmekben az ollóval homárt zúzó, és csigát a házából kipiszkáló úri népeket? Nem elérhetetlen alapanyagok, és ha mindig is kíváncsi voltál, el tudná-e készíteni otthon, szánd rá a pénzt és az időt, mert simán lehet, hogy egész életre szóló élményben lesz részed.

Crèmebrulée

Olyan menő, ahogy a kanállal összetöröd a ropogósra pirult cukrot, és kikanalazod az istenien krémes pudingszerű mannát a helyes tálkákból...Maga a crème brulée egyszerűen elkészíthető, az egyetlen, ami fejtörést okozhat, az a cukor olvasztására szolgáló zsebsárkány hiánya. Pár ezer forintba kerül az eszköz, de ha nem akarsz beruházni, akkor baráti, ismerősi körben tuti akad egy, amit egyszer kölcsönkérhetsz, hogy aztán elmondhasd magadról, készítettél márcrème brulée-t!

Szuflé

Szintén az az étel, aminek sós és édes verziója is úgy kerül elő a gasztro témájú filmekben, műsorokban, mint a világ legnehezebb konyhai produktuma. Összeesik a sütőben, belül nem elég folyós, annyi minden sülhet el rosszul.... de kis kísérletezéssel, hidd el, megléphető feladat.

Ázsiai tészták

Borzasztóan kívánod a sarki kínai büfé tésztáját, de azt se tudod, hogy láss neki, ha magad készítenéd? Próbáld ki végre más nemzetek konyháját is! Nem nagy ördöngösség összedobni egy pad thait vagy édes-savanyú tésztát. Csináld meg egyedül!

Buggyantott tojás

Isteni habkönnyű főtt tojás, amiből kihömpölyög a sárgája - fejedelmi látvány, igaz? Ne félj tőle, az elkészítéséhez pedig van egy két igazán egyszerű trükkünk. Itt találod!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!