Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Currys vöröslencseleves buggyantott tojással

Currys vöröslencseleves buggyantott tojással
Currys vöröslencseleves buggyantott tojással
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy végtelenül egyszerű leves (amit ha sűrűbbre készítünk, akár főzelék is lehet), aminél egy dologra kell figyelni, hogy ne főzzük teljesen szét a lencsét, a többi gyerekjáték.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat egy edényben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta az apró kockára vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a currypasztát, elkeverjük, és hozzáöntjük a paradicsomot és a vizet, majd felforraljuk.
  3. Ha felforrt, hozzáadjuk a vörös lencsét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul, de még nem fő szét!
  4. A buggyantott tojáshoz felforralunk egy nagy tál vizet. Beletesszük az ecetet, majd beleállítunk az edénybe egy merőkanalat. A tojást először egy kis csészébe ütjük, majd onnan óvatosan a merőkanálba öntjük. Fontos, hogy a víz forró legyen, de ne lobogjon! 2-3 percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük a tojást.
  5. A levest egy kanál joghurttal, a buggyantott tojással, az aprított újhagymával és egy-egy gerezd zöld citrommal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 644
elküldve: 1
receptkönyvben: 110
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns leves lencsével

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
piros curry paszta 2 ek
konzerv paradicsom 400 g
víz 4 dl
vöröslencse 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 4 db
ecet 1 ek
görög joghurt 2 dl
újhagyma zöldje 2 db
lime 1 közepes db