r
Nosalty Logó

Vízitorma szuflé tárkonyos habbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vízitorma szuflé tárkonyos habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szufflé

Hab

Tálalás

Összesen 372 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szufflé

Hab

Tálalás

Összesen 1480 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Szufflé

Hab

Tálalás

Összesen 196 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1334 micro
  • β-karotin
    3495 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 372 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.1 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    5335 micro
  • β-karotin
    13982 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    708 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 196 Kcal

Hozzávalók

Szufflé

Hab

Tálalás

Elkészítés

Szufflé

  1. A sárgarépát és pasztinákot meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és 3 ek vízzel feltesszük főni.
  2. A vízitorma leveleit letépkedjük a szárakról. A szárakat kidobjuk.
  3. A mandarin levét kifacsarjuk.
  4. Ha a sárgarépa és a pasztinák puha, ráöntjük a mandarin levét, és rádobjuk a vízitormát. Alacsony lángon további 2 percig főzzük.
  5. Turmixgépbe öntve, a tejszínt rákanalazva pürésítjük.
  6. A sütőt 160 Celsius fokra előmelegítjük. 1,5 liter vizet forralunk.
  7. A tojásfehérjét habbá verjük. Beleforgatjuk a sárgáját. Kanalanként beleforgatjuk a sárgarépás-pasztinákos-vízitormás pürét.
  8. Kivajazunk 4 ramekint, és elosztjuk a masszát bennük.
  9. A sütő középső vagy alsó rácsát félig kihúzzuk, ráhelyezünk egy tepsit, forró vizet öntünk bele, belehelyezzük a ramekinbe töltött pürét.
  10. 40 perc alatt kisütjük.

Hab

  1. A tejszínt felverjük.
  2. Belekeverjük a fehérborecetet és a tárkonyt.

Tálalás

  1. A ramekinek alját letöröljük konyharuhával.
  2. 4 tálra helyezünk a ramekinekből, és a habot is elosztjuk 4 felé.
  3. Hidegen és melegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 391
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Ajánló

A vízitorma vasban, jódban, kálciumban, magnézuimban, folsavban, A-, B-, C-, K- vitaminokban gazdag. Segít az emésztésben, tüdőrák elkerülésében, vízhajtó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínyencek eledele! Édeskés, könnyű, olvad a szánkban.

Hozzávalók

Szufflé

Hab

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek