Steak borskéregben
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
200g marha hátszín428 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
8g konyak18 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
Összesen
956
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
400g marha hátszín856 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
16g konyak37 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
Összesen
1912
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
A húshoz
-
49.8g marha hátszín106 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g konyak5 kcal
-
18.7g fehérbor15 kcal
-
24.9g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
Összesen
238
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 77.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 264.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
956
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 154.3 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1633.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 877 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 529.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 654 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 642 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1912
kcal
- 11% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A sütéshez
Elkészítés
A húshoz
- A szobahőmérsékletű hússzeleteket keresztben kettévágjuk, hogy négy, kb tenyérnyi nagyságú, másfél centi vastag húst kapjunk.
- Olívaolajjal megkenjük a külsejüket, majd a borsba forgatjuk, és kezünkkel kissé bele is nyomdojuk.
- Felhevített öntöttvas (vagy vastag falú) serpenyőben, az olvíaolaj és a vaj keverékén, oldalanként 1,5-2 percig sütjük a húsokat.
- Majd flambírozzuk a steaket: meglocsoljuk a konyakkal, és meggyújtjuk. Hőálló tálra szedjük, és kb 100 fokos sütőbe dugjuk a húsokat, míg a mártást készítjük.
- A serpenyőbe öntjük a fehérbort, és nagy lángon, keveregtve, felkaparjuk az aljára ragadt pörcanyagokat. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, egyet forralunk rajta és kész. Azonnal tálaljuk a sütőben melegen tartott steakkel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 378
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 67116
- Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 26.
Ajánló
Pákosztos Macska mustáros steakburgonyája kitűnő választás hozzá. Én most kerti fűszeres, sütőben sült krumplival tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Nem volt kedvem ilyen klassz őszi időben a konyhában órákig időzni, csak valami gyors ebéd jöhetett szóba. A gyönyörű hús adott volt, így került sor erre a hipp-hopp elkészíthető, klasszikus fogásra.