Ez a legolcsóbb egészséges étrend
Nem feltétlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha szeretnénk egészségesen étkezni és élni.
Szabó AnnaNem feltétlenül kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk, ha szeretnénk egészségesen étkezni és élni.
Szabó AnnaÉdes nosztalgia… ugye rémlenek még azok a múltbéli nasik, amelyekről már egy fotó alapján beindul a nyáltermelés, és visszatér az igazi íz? Öt ilyet mutatunk most.
Pákozdi NóraBeköltözik, és nem is tágít...egészen márciusig! Használjuk ki, hogy létezik ő, az igen olcsó, szuperszép narancsos színű, természetesen édeskés és egészséges sütőtök, mely levesbe, egytálételbe, tésztára, salátába, gnocchiba, sütibe is mehet, és oly' könnyedén kitölthet akár egy egész heti menüt, hogy abszolút nem ununk rá.
NosaltyA legfrissebb hírek szerint az egész országban kevesebb lett a termés, mint arra számítani lehetett, ezért komoly bajba kerülhet az egyik kedvenc bejglitöltelékünk.
NosaltyA szemfülesebb vásárlóknak citromvadászat közben feltűnhetett már, hogy ősz végétől sok helyen egy az átlagosnál sötétebb, narancsosabb színű, puhább érintésű, vékonyabb héjú, fűszeresebb illatú citromfajta uralja a gyümölcsösrekeszeket. Ez a Meyer-citrom, és tényleg érdemes lecsapni rá, amíg tart a szezon!
NosaltyVálsághelyzetben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.
Lakos BenedekA híres gyorsétteremlánc összeállt egy papucsokat gyártó világmárkával, hogy egészen különleges surranókat alkosson.
NosaltyKi nem állhatod az önkiszolgáló pénztárakat? Pánikra semmi ok, ugyanis, ha betartod az alábbi pár egyszerű tippünket, akkor mostantól pofonegyszerű lesz a vásárlás!
NosaltyHa kezdő amarillisztulajdonos vagy, és szeretnél a növény pompás virágaiban gyönyörködni karácsonykor, akkor kövesd a tippjeinket!
NosaltyA szekrényben árválkodó sütőedényeink jóval többre képesek, mint gondolnánk. Hagyjuk őket kibontakozni különböző kreatív receptek keretein belül – legyen az aktuális kísérleti alanyunk a kenyérforma!
Lakos BenedekVegyünk be egy újabb klasszikus receptet az őszi sütőtökösítési programba: a lekváros gombóc tésztáját is tegyük narancssárgává és aromássá a szezonális zöldséggel, töltsük sűrű szilvaízzel, forgassuk karamellizált diós bundába.
Lakos BenedekNemzetközi vizeket átszelő hármasfogat laktat ma minket, és dönteni sem tudnánk, melyik receptet csípjük jobban. A jó hír, hogy nem is kell!
NosaltyMi az a glutén, miben található, és hogyan kerülhetjük el? Ha allergia, érzékenység vagy csak egy újfajta diéta miatt készülünk „leszokni” erről az összetevőről, mindenképp olvassunk tovább!
Szabó AnnaA hasi zsír sokak számára egy olyan mumus, amitől szinte lehetetlen megszabadulni.
Szabó AnnaAz óraátállítás sokak szervezetét megviseli, idén azonban igazán szerencsés napra esik, így talán egy kicsit könnyebb lesz átvészelnünk.
NosaltyRépa, retek ééééés mogyoró helyett...újhagyma! Ezek a húsvét legszeretettebb, ress és zsenge zöldségei, melyek a legtöbb ünnepi tányéron megjelennek a sonka és a torma mellett. De ne csak nyersen harapjuk őket, magukban, mutatjuk, mely receptekben működnek még kiválóan!
NosaltyA linzertészták méltán híresek arról, hogy a lehető legomlósabb, legporhanyósabb süteményeket szülik a világon. Ezt az elméletet nem elég, hogy alátámasztja, de harapható igazsággá teszi a reszelt túrós, a világ legszórakoztatóbb kakaós szelete.
Lakos BenedekKerüljön ma az asztalra egy könnyű és selymes zöldborsókrémleves, egy ínycsiklandozó krémes brokkoli-karfiol tál és egy erdeigyümölcs-zselével díszített tápiókapuding.
Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.