Zöld

Heti Menü – A sütőtök 7 napra a konyhánkba költözik

Beköltözik, és nem is tágít...egészen márciusig! Használjuk ki, hogy létezik ő, az igen olcsó, szuperszép narancsos színű, természetesen édeskés és egészséges sütőtök, mely levesbe, egytálételbe, tésztára, salátába, gnocchiba, sütibe is mehet, és oly' könnyedén kitölthet akár egy egész heti menüt, hogy abszolút nem ununk rá.

Nosalty

Ő a legfinomabb citrom – Itt a fűszeres ízű Meyer-citrom...

A szemfülesebb vásárlóknak citromvadászat közben feltűnhetett már, hogy ősz végétől sok helyen egy az átlagosnál sötétebb, narancsosabb színű, puhább érintésű, vékonyabb héjú, fűszeresebb illatú citromfajta uralja a gyümölcsösrekeszeket. Ez a Meyer-citrom, és tényleg érdemes lecsapni rá, amíg tart a szezon!

Nosalty

4 recept csipkebogyóból, ha nem akarsz a lekvárral macerázni

Válsághelyzetben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?