r
Nosalty Logó

Mentás-lime-os thai tészta szaftosan

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lolli
Mentás-lime-os thai tészta szaftosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 639 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 2554 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Összesen 156 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    1509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 639 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4019.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1411 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2575 micro
  • β-karotin
    6035 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 2554 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A csirkemellet apró szeletekre vágjuk, majd az apróra vágott mentával, gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal, a lime levével és egy kevés olajjal összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.

Az elkészítéshez

  1. Amíg a hús összeérik, addig a zöldségeket felaprítjuk, és félretesszük őket egy tálban.
  2. Tegyük fel a tésztát főni, de fontos, hogy egyszerre legyen meg a tészta és a húsos-zöldséges alap. Tehát, mivel a tészta 8 percig fő, ezért mikor a tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük, azután már a wokot is hevíteni kezdjük.
  3. Ha a tészta már 2 perce fő, és a wok is felforrósodott, akkor olajat öntünk bele, és beletesszük a pácolt húst, majd megpirítjuk. Ha már nem nyers a hús, akkor a zöldségeketis hozzádobjuk, öntünk még egy kis szójaszószt hozzá, és addig pirítjuk őket, amíg a tészta meg nem fő a másik fazékban. (A tapasztalatom az, hogy egyszerre csak 2 főnek való adagot csináljunk meg, mert ha a wokba túl sok alapanyagot teszünk, akkor főni kezdenek és nem pirulni!)
  4. Ha a tészta megfőtt és a hús is megpirult, akkor a tésztát nem leszűrjük, hanem közvetlenül a vízből egy fogósegítségével tesszük áta wokba, hogy a tésztán lévő főzővíz ne vesszen kárba, mert ebből lesz a szaftja.
  5. Összeforgatjuk a tésztát a zöldséges hússal, és ha szükséges, egy merőkanállal még teszünk a tésztához vizet, hogy ne kapjon oda a wok oldalához, hanem szaftos maradjon. Akinek nem elég ízes, még ilyenkor meglocsolhatja szójaszósszal, és azonnal tálalható is.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 7530
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párommal nagyon szeretjük az ázsiai ételeket, és van egy kedvenc thai éttermünk, ahova rendszeresen eljárunk. Ott ettem először a mentás-lime-os csirkét, és szerettem volna én is kipróbálni. A tészta miatt többször is próbálkoztam, és az volt a tapasztalatom, hogy sajnos az olcsóbb spagettik ehhez nem megfelelőek. Az olasz tészta gyakorlatilag egy összelapított spagetti, és szerintem passzolt ehhez az ételhez, mert bevonta a szaft, és minden része ízes lett tőle. Legközelebb kínai tojásos tésztával szeretném kipróbálni. A mennyiségeket 4 főre írtam, de egyszerre csak max. 2 főnek való adagot tudunk a wokba tenni, hogy az tényleg piruljon, és ne engedjen levet.

Hozzászólások

Hozzávalók

A pácoláshoz

Az elkészítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek