r
Nosalty Logó

Karácsonyi dobostorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Karácsonyi dobostorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 7128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Grillázs

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.1 g

Zsír

  • Összesen
    418.2 g
  • Telített zsírsav
    243 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4918.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    864 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.9 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3103 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2571 micro
Összesen 7128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 384 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Grillázs

Elkészítés

Piskóta

  1. A tésztalapokhoz a tojások sárgáját a 100 g cukorral keverjük habosra, és csurgassuk hozzá az olvasztott vajat.
  2. A fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, és forgassátok a sárgájás masszához, miközben lisztet is szitáljuk hozzá. Majd óvatosan forgassuk össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe 24 cm-es átmérőjű kört kenjünk a masszából (meg is rajzolhatjuk, ha úgy könnyebb).
  4. 170 fokon süssük aranybarnára kb. 8-10 perc alatt. A sütőből kivéve a lapot félretéve hagyjuk hűlni.
  5. A maradék tésztából az elsőhöz hasonló módon süssünk még öt lapot. Ha nagyon szabálytalanok lennének, késsel vágjuk körbe, korrigáljuk. A legszebb lapot tegyünk félre, ez lesz a dobos tető alapja.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat a porcukor felével vízgőz fölött főzzük sűrű állagúra, majd folyamatos kevergetés mellet hűtsük, miközben habosra verjük.
  2. A puha vajat a maradék porcukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá az olvasztott étcsokoládét és cukros tojásos keveréket. Alaposan dolgozzuk össze, odafigyelve arra, hogy ki ne csapódjon. Kb. 20 percig hűtőben pihentetjük.
  3. A krémből egy adagot ( 4-5 evőkanál) tegyünk félre díszítéshez. A többivel kenjük meg az öt lapot, és illesszük őket egymásra, gondosan kenjük körbe is krémmel az oldalát, majd rakjuk hűtőbe 20-30 percre, vagy pár órára, akár egy napra is.

Grillázs

  1. A karamellhez cukrot tegyük a serpenyőbe, és kis lángon pirítsuk-olvasszuk meg majd, adjuk hozzá a vajat, és kavargassuk, míg kellően aranybarna nem lesz.
  2. Ezután öntsük még forrón az utolsó tortalapra, és egyenletesen kenjük rá egy spatulával.
  3. Mielőtt teljesen megkötne, olajos vagy vajas késsel vágjuk óvatosan 8-10 szeletre, és hagyjuk kihűlni.
  4. A torta oldalát csoki- vagy mandulaforgáccsal borítjuk be. Maradék krémből kis halmokat nyomunk a tetejére, majd ezekre ráhelyezzük a karamelles lapokat is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 14224
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 11.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

A dobostorta nemzeti kincs, torta megalkotója Dobos C. József, híres pesti cukrászmester volt 1885-ben. A roppanós karamelltetejű torta is nagy népszerűségnek örvend és nem lehet neki ellenállni. Mi most elkészítettünk saját doboztortánkat és ünnepi asztal legfőbb várományosaként kiválóan szerepelt.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Grillázs

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...