A tökéletes buggyantott tojás titka

Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és kész is az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos húsvéti reggeli. Tanuljunk meg buggyantott tojást készíteni!

Zöld is és tojásos is, ez a Húsvét két szimbóluma – na jó, hivatalosan csak a tojás az, nem hiába játssza ebben a receptben is a főszerepet, a zöld avokádó csak a hangulati aláfestés. A recept pofonegyszerű, tulajdonképpen csak az időzítésre kell odafigyelnünk. Az egyetlen, amihez egy kevés gyakorlat is szükséges, az a tojás buggyantása, de ebben talán segítenek a képek.

Nekem megvan a technikám a nem-olyan-tökéletes-de finom buggyantott tojáshoz, amit havonta legalább egyszer elkészítek kevés hollandi mártással és kanadai baconnel. Most viszont úgy döntöttem, kipróbálok három különböző technikát nyerjen a legjobb alapon. Mindhárom esetben ugyanolyan hőfokú, ecet és só nélküli vízben főztem a tojást, hiszen mindkét ízesítő a fehérje összeállásában segít, ami attól viszont kicsit keményebb, gumisabb lesz. Mivel én krémesebb állagra vágytam, kihagytam mindkettőt, és felforralt, majd épphogy csak gyöngyözőre visszahűtött vízbe engedtem a tojásokat. Igen, engedtem, nem ütöttem vagy dobtam, hiszen a szépségért szenvedni kell...

Avokádós toast buggyantott tojással recept

Mindig egy kis tálba ütöttem a tojást, onnan került a vízbe, és minden esetben pontosan 3 percig hagytam főni, hogy a sárgája még folyós legyen. { GALÉRIA = title:Hagyom%C3%A1nyos%20m%C3%B3dszer, 1,2,3,4 }

1. Hagyományos módszer

Először minden előkészület nélkül a vízfelszín tetejéről a mélybe engedtem a tojást. Utána kicsit megpiszkáltam ugyan, hogy nehogy leragadjon, de alapvetően békén hagytam.

2. Merőkanálban

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A második technika a formában buggyantás volt. Nekem nincs külön formám, azonban létezik ilyen, és aki biztosra akar menni, érdemes is kipróbálni. Most egy merőkanálban tartottam a tojást, majd a főzési idő végén kis segítséggel ugyan, de egyszerűen kiemeltem belőle. { GALÉRIA = title:Mer%C5%91kan%C3%A1lban, 5,6,7 }

3. Örvényes technika

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A harmadik tojást pedig az örvényes módszerrel készítettem el: egy kanállal megkevertem a vizet, majd az örvény kellős közepébe öntöttem a tojást, hogy a forgás majd szépen „becsomagolja” a fehérjével a sárgáját. Máskor jobban sikerül, most kevésbé. { GALÉRIA = title:%C3%96rv%C3%A9nyes%20technika, 8,9,10,11,12 }

Mondanom sem kell, hogy a formában lett a legszebb, de érdemes gyakorolni, akár sóval, ecettel is, és mindenkinek megtalálni a számára legszimpatikusabb módszert. A toasthoz visszatérve pedig még csak annyit: egy jó karéj kenyéren elhelyezett 4 szelet érett avokádó soha nem fog itélkezni, hogy hogy néz ki a buggyantott tojás. Akár örvényes, akár formában készült, a lényeg a 3 perc főzési idő, a folyós sárgája és a napsütés.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...