Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos créme brulée

Sáfrányos créme brulée
Sáfrányos créme brulée
60 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A világ legkrémesebb créme bruleéje egy csipet sárfránytól lesz igazán különleges. Az Omnia Reserve Monsoon Malabar kávéja remekül kiegészíti ezt a fűszeres desszertet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt 25 g cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgákat és a tojásfehérjét 25 g cukorral elkeverjük.
  2. A felforralt tejszínből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, az egészet habosra keverjük. Hozzáadjuk a csipetnyi sáfrányt. A krémet szuflétálkába öntjük, a tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük, a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
  3. 150 ºC-ra előmelegített (légkeveréses) sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz kész, amikor a krém közepe is szilárd. Ha kicsit kihűltek, fogyasztásig lefóliázva hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 50 g cukrot egyenlőképpen elosztunk a tálkák tetején, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk a cukrot. Azonnal fogyasztjuk.
  4. Ebből az adagból 4 tálkányi krém lesz.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 242
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Omnia Reserve

Mióta szakács: 2014.11.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szuflé sáfránnyal, créme brulée

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

513
habtejszín 500 ml
tojásfehérje 0.5 db
tojássárgája 3 db
cukor 10 dkg
sáfrány 1 csipet