Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dagasztás nélküli kenyér 4.

Dagasztás nélküli kenyér 4.
Dagasztás nélküli kenyér 4.
100 perc / előkészület: 55 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából feltöltéskor vettem észre, hogy van egy jó pár kenyérrecept a NoSalty-n, de a végeredmény olyan guszta lett, hogy gondoltam elfér itt, megosztom :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kóstold meg a narancslekvárommal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez keverjük a sót és az élesztőt, jól elkeverjük őket (mivel többet nem nagyon kell keverni).
  2. Hozzáöntjük a vizet, elkeverjük kanállal (8-10 fordulat), hogy egyenletesen nedves legyen mindenhol a lisztes keverék. Ezután 12 órát kelesztjük (célszerű este/kora reggel elkészíteni). Az állaga nokedli tésztához hasonló, ne gyúrható tésztára számítsunk!
  3. 12 óra múlva kovászszerű massza lesz belőle, kiöntjük a tálból lisztezett deszkára (konyhapultra), áthajtogatjuk, mindkét oldalát belisztezzük, letakarjuk a kelesztéshez használt edénnyel, és további 15-20 percig pihentetjük. Ezalatt a sütő is bemelegszik.
  4. A sütőt felmelegítjük, egy fedeles, jénai edényt előmelegítünk a sütőben.  
  5. Az előmelegített tálat liszttel behintjük, és beletesszük a tésztát. Lefedve, 35 percig sütjük, majd fedő nélkül 8-10 percig. Ilyenkor inkább figyeljük, nehogy megégjen.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 109 819
elküldve: 40
receptkönyvben: 945
elkészítve: 50/66
Facebookon megjelent: -

szakács

wittorio

Mióta szakács: 2011.01.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyér, házi kenyér dagasztás nélkül

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pelegrina
Pelegrina Sun, 2017-01-01 15:10

Először is finom volt, ám dupla mennyiségű vízzel, és fedő alatt plusz tíz perc sütéssel másodszorra csodás lett. Picit oda kellett figyelni a lisztezésre, vastagabb réteggel könnyebben kijön a jénaiból. Köszönet a receptért.

Bodon Judit dietetikus
BodonJudit / Bodon Judit dietetikus Sun, 2015-12-06 17:09

Sziasztok! A végeredmény nem let rossz, zománcozott vaslábosban sütöttem, viszont a lábos aljára szórt liszt úgy odaégett, hogy félórányi dörzsölés után sem tiszta még az edény. :) Tippek? Muszáj alálisztezni? Nem lehetne inkább egy kis olaj vagy vmi más?:) Egyébként finom!

lindros
lindros Fri, 2015-11-27 12:19

Egyszerű és nagyszerű! Ilyen jól még soha nem sikerült a kenyér sütése, pedig már egy pár receptet kipróbáltam. Soha többé másikat csak ezt!

Kata58
Kata58 Thu, 2013-03-21 09:44

Megcsináltam a Te recepted szerint a kenyeret! Gyönyörű és finom lett!
köszönöm...

nettunderke
nettunderke Wed, 2013-02-06 11:59

elkeszult a kenyer. Allagra olyan ahogy irtad; de nem kelt meg. Ettol fuggetlenul beraktam a sutobe. Nekem kisebb fokozaton kell sutnom mert nem sul at ezert 220 fokon sutottem; Sajnos csak alufoliaval birtam letakarni; de igy is 80 percig sutottem holegkevereses villany sutoben. Nem mondom hogy rossz mert eheto; de a hozzaszolasok alapjan jobbat remeltem.

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2016-03-31 07:07

kiprobálhatod friss elesztovel is. de az, hogy foliaval letakartad az nulla. azert nem lett olyan, amit vártál, mert a letakarhato zart edeny elengedhetetlen az ilyen fajta kenyerek megsütéséshez. A magasabb höfok sem biztos hogy jo, mert lehet h kivül pancel lesz belül meg... :/

Anya-banya
Anya-banya Wed, 2013-01-30 18:41

Kedves Wittorio!
Elkészült életem első kenyere. Isteni finom lett!!!! Az elkészítése pedig....gyerekjáték. Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt az isteni receptet.

blanchetyler
blanchetyler / blanchetyler Thu, 2012-11-08 12:15

Épp most sült ki a kenyér, tegnap este kevertem be, és őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy bármi ehető dolog lesz belőle... A megadott vízmennyiséggel sűrű, gyúrható, nokedlitésztához egyáltalán nem hasonlító tészta lett, így még legalább annyi vizet hozzá kellett adnom, amit furcsálltam, mert erre még egyetlen kommentelő sem panaszkodott. Gyönyörűen megsült, külsőre pont olyan lett, amilyet szerettem volna, viszont legközelebb alacsonyabb hőfokon, de tovább fogom sütni, mert így még egy kicsit nyersnek találtam, a héja pedig már-már túl ropogós lett. Viszont így is sikerélmény, mert életemben nem sütöttem még kenyeret, úgyhogy mindenképp elkezdem a kísérletezést. :)

katerez
katerez Sun, 2012-07-29 20:21

Nagyon koszonom ezt a receptett!! Isteni lett a kenyerke! Kanadaban keszitettem el, nemfeheritett mindere alkalmas lisztbol. Kicsit feltem mert ilyet probaltam es nemlehetett kiszedni a jenaibol! De ez isteni lett es minden masnap sutnifogom!! Koszonom

rozsazsa
rozsazsa Tue, 2012-07-17 01:28

A kétórás nem lett nagyon lukacsos ezért ezt is szeretném kipróbálni.
a 12 óra alatt hol pihen a kenyér? Azt senki nem irta, mostanában nagyon ,melegek vannak, ha kinnt hagyom a konyhában, nem kel meg nagyon?
Köszönöm, a segitséget

boribakter
boribakter / boribakter Sun, 2012-08-12 21:17

Elnézést, hogy beleszólok, de most láttam meg - ha melegebb az idő, akkor hamarabb megkel a kenyér, a 12 órás is, de mondjuk 10 óra alatt kel akkor meg, nem 12 alatt, maximum. Vagy 11, érdemes nézni. De ha beteszed este 10-kor, akkor ébredés után úgyis látni, mennyire nőtt meg, kell-e várni vele, vagy lehet már sütni.

Erika72
Erika72 Fri, 2012-08-31 10:34

Szia
szerintem nyaron nagyon nehez jo kenyeret csinalni, ne 40 fokban kezdj el sutni
Nagyapam pek volt, emlekszem mindig panaszkodott a nagy melegre
udv

wittorio
wittorio / wittorio Sat, 2012-08-11 18:31

rozsazsa én mostanában nem sütöttem, lehet épp a meleg miatt nem kívánjuk. Sajnos nem is tudok tanácsot adni, de remélem azért Te kipróbáltad ennek ellenére :)

Gonda Elena
Gonda Elena Tue, 2012-06-26 10:26

Kedves Wittorio!
Szeretném neked nagyon megköszönni ezt a receptet. Többször megsütöttem már ezt a kenyérkét és csak annyit mondhatok: minek a drága kenyérsütőgép, amikor anélkül is ilyen könnyedén ilyen finomat, szépet, lyukacsosat és ropogósat lehet alkotni. Nálunk már kialakult az ütem is, mikor sütöm, a tészta állagát is kitapasztaltam és mindig boldogan fogok hozzá, mert a tészta 3 perc alatt összeáll, nem kell vele sokat pepecselni, tudom, hogy gyönyörű lesz az eredmény és nem utolsó sorban, ami a legfontosabb, a férjem imádja. Ez boldogít a legjobban. Eddig nem sikerült olyan kenyeret sütnöm, amire azt mondta volna, hogy csináljam meg még egyszer. Kivéve ezt. Úgyhogy köszönöm még egyszer. Nálunk a bolti kenyér már szóba sem jöhet. További szép napot!

wittorio
wittorio / wittorio Sat, 2012-08-11 18:27

Örülök hogy bevált és jó olvasni, amit írsz :) kenyérsütőgépes kenyerek egyébként nekem sem tetszettek igazán, olyan "nemazigazi".

Bedecs02
Bedecs02 Sat, 2012-03-03 09:13

Szóval !! Ilyen szép és finom kenyeret még nem sütöttem. Ropogós és finom, lukacsos ahogyan kell lennie de.....! Nekem a 250 fokos sütőben a megadott időre nem sült át rendesen. Ezen fogok kísérletezni ( 220-230 fok és 40-45 perc ) és szerintem minden tökéletes lesz. Van egy kemencém is és jön a tavasz, abban nem tudom, hogy hogyan fogom megsütni. :))))))

Bedecs02
Bedecs02 Sat, 2012-03-03 08:10

Most sül, majd írom a tapasztalatot....................................

bamadics.aniko
bamadics.aniko Sun, 2012-02-19 13:10

Én is megsütöttem, nagyon takaros lett. Aki szereti a ropogós, meleg kenyérhéjat, az feltétlen próbálja ki!

Yve
Yve / Yve Sun, 2012-01-15 06:45

Szia Wittorio!
Narancslekvaroddal MOST nem fogom megkostolni, de nem utolso alkalom, hogy recepted szerint kenyer sul ki konyhamon!
A sok hozzaszolas agyon biztatott, hogy valoban jo recept, de meg kell koszonjem en is.
Bar csak HAJDU Bl 65 lisztem volt itthon, hajnalban szemeztem kenyereddel eees nekifutottam! (csak infokent irom, hogy ki van probalva ilyen liszttel) Remenykedtem, ha a liszten kivul mas is kenyes benne, esetleg nem tetszene, megis eheto lesz - elfogy valami martogatosba. Haaaat, ennyire jo kenyerre - NEM SZAMITOTTAM!
Koszonjuk, hogy megosztottad velunk! Tovabbi csodas finomsagokat varunk :P :)
U.I. Az en edenyemnek sincs fedele, igy alufoliaval oldottam meg {(NEM simitottam ra, hanem jokora pupot formaztam belole) erted mar, miert voltam ennyire bizalmatlan - csupa valtoztatassal?} Ezt is fogadta a draga, csak ugy nott alatta :)

Erika72
Erika72 Fri, 2011-12-09 10:35

szia

En csak azt nem ertem,hogy ha a teszta nokedli allagu, hogyan hajtogatod ??
En is kiprobaltam,es a 12 oras kelesztes utan is egy folyos massza volt, amihez meg egy csono lisztet kell tenni,hogy dagaszthato legyen..
Amugy nagyon finom!! Meg egy tipp: sutozacskoba kell tenni,hogy ilyen szep heja legyen, es az utolso kb 15 percre kibontani a csomagbol egyebkent sose lesz ilyen szep ropogos.
Udv
Erika

wittorio
wittorio / wittorio Fri, 2011-12-09 10:46

Kedves Erika,
ahogy írtad ilyenkor azért még kell hozzá liszt. Ennek mennyisége változó, ideillő a "kedvenc" mondatom "amennyit még felvesz" - ilyenkor vsz. több víz került bele, mint kellett volna.
Nekem a fedeles jénai elég ahhoz, hogy ropogós legyen, de a Te ötleted is jó.Üdv.

wittorio
wittorio / wittorio Tue, 2011-11-22 22:42

Kedves Zsuzsa!
Csészéje válogatja, de az enyémbe ~15dkg fér. Ez alapján tehát ~45dkg lisztre lesz szükség (3 csésze). Azonban úgy gondolom, hogy akkor sem történik eget-verő baj, ha ettől az értéktől pár dkg-val eltérsz. Lényeg hogy az arányok megmaradjanak.

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2011-10-21 18:03

Fél kocka élesztő elég bele,az kb.20 g.
Én varecha.sk-án találtam ezt a receptet és most látom,hogy már itt is van belőle bőven.

Kate84
Kate84 Sun, 2011-09-18 16:10

Nagyon köszi a receptet! Most hetente kettőt sütök, mindenkinek ajánlom kipróbálásra :)
és még teljeskiőrlésű tönköly liszttel is nagyon jól működik, fele arányban a finomliszttel.

rhedi
rhedi Sun, 2011-08-28 20:12

Hihetetlen jó recept!Egy hete nem vettem kenyeret, csak ezt sütöm!Örök hála:-))

wittorio
wittorio / wittorio Wed, 2011-07-13 22:34

Szia Angelika! Hát ezt sajnos és sem tudom :-/ De lehet hogy valaki aki tudja majd beírja nekünk ide.

HLAngelika
HLAngelika / HLAngelika Wed, 2011-07-13 18:46

Nagyon guszta ez a kenyér! Szeretném kipróbálni. Friss élesztőből mennyit kell használni? Nem szoktam szárított élesztőt használni, nem tudom az arányokat.

wittorio
wittorio / wittorio Sun, 2011-07-03 17:48

Örülök, hogy ilyen sokatoknak ízlik. Mint feljebb is írtam ez a recept bátyámtól származik, úgyhogy továbbítom neki a dicsérő szavakat :)

brbere: kipróbáljuk az ötleted. Én egyszer már pirított a hagymával is elkészítettem, úgy is nagyon finom.

kisrimo
kisrimo Sun, 2011-07-03 11:20

Kipróbáltam ezt a receptet és nagyon jó lett rendszert kell csinálnom belőle mert a családnak is nagyon ízlett!
Sok gratula érte!:)

brbere
brbere Sun, 2011-06-19 21:44

Kedves Wittorio!
Én kipróbáltam a kenyerednek a receptjét és óltári nagy sikere lett,de ha nem haragszol rám én még föttkrumplit is tettem hozzá,na meg ebben a teflon edényben sütöttem meg,az izze az mennyei vólt és a sikere kirobbanó.Nagyon köszönöm a tippet ezentul csak ilyen kenyeret fogok enni mert megunhatatlan.

RICA
RICA Fri, 2011-06-17 20:29

Nagyon jól néz ki ,ezt ki kell próbálnom.Köszi

wittorio
wittorio / wittorio Wed, 2011-06-08 11:53

Szia! Én egy 18-20cm átmérőjű 8cm magas jénaiban sütöm, fontos hogy legyen fedele. Hajrá :)

saxo
saxo Tue, 2011-06-07 11:55

 Nagyon szép lett a kenyered, most már tervben is van, csak azt szeretném még megtudni, hogy mekkora edény kell hozzá? (nem lepénykenyeret akarok :-) )

wittorio
wittorio / wittorio Tue, 2011-05-10 21:34

Igen, köszi, ugyanígy csinálom :)
Viszont ha átírok akár egy karaktert is és a BEKÜLDÉS gombra klikkelek akkor a következő hibaüzit dobja:
"hasonló receptek : A pirossal megjelölt oldalakra nem lehet hivatkozni (időközben törölve lettek vagy nem aktívak)."

wittorio
wittorio / wittorio Tue, 2011-05-10 20:08

Köszönöm a kedves szavakat. Ez a receptet a drága tesómtól kaptuk, de szerintem neten is fellelhető. Sajnos valami miatt nem tudom szerkeszteni a receptet, pedig jó pár kenyér sütés után finomítanék 1-2 dolgon: sütési hőfokot 250 fok (nálunk ez a maximum), és nekem szinte mindig igényli a 40-45 percig sütést fedővel és bő 5 percet fedő nélkül.

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Tue, 2011-05-10 20:39

Kedves Wittorio!
Recept javítása nekem úgy szokott sikerülni:
1;belépés, saját oldalak
2;rákattintasz a receptre = megnyílik
3; recept fölött, második kis kocka = szerkesztés
4; javítod a sort amit szeretnél, és a lap alján rákattintasz a BEKÜLDÉS gombra.
Remélem tudtam segíteni, nekem így szokott sikerülni a recept javítása.

klivi
klivi / klivi Tue, 2011-05-10 16:58

Kedves Wittorio!
Már a neved is nagyon jó (így hívják a fiamat is :)), de ez a kenyér valami gyönyörűség! A fotó is nagyon szépre sikeredett. Csak így tovább...! :)
Üdv:
Livi

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2011-05-10 02:14

ez valami csoda! gratulálok!
csak jussak vissza a sütőmhöz, és kipróbálom...
asszem ezen a hétvégén.
további jó főzőcskét és várjuk a többi receptedet is!
üdv,
toma

jolci
jolci Mon, 2011-05-09 18:46

Nahát! Ez a kenyér mosolyog.
Gyönyörű és nagyon guszta,ki fogom próbálni!

423
kenyérliszt BL80 45 dkg
víz 2.5 dl
instant élesztő 1 kávéskanál
1.5 tk
finomliszt 1 evőkanál