Így készül Gordon Ramsay szerint a tökéletes steak

Gordon mindent tud - lehet utálni a stílusát, de főzni azt tuti, hogy tud. Ha steak-et sütnél otthon, és érdekel az ő bevált módszere, ezt nézd!

Gordon szerint tehát így lesz tökéletes az a steak - alul a videó!

1. vesz egy forró serpenyőt

2. a titok, hogy kérget kell pirítani a húsra, nem megfőzni vagy párolni

3. nagyszemű só és bors rá, alaposan bevonja vele

4. 20 perccel felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg

5. a forró serpenyőbe locsol egy kevés olívaolajat, rögtön bele a steaket, és hagyja, hogy a serpenyő végezze a munkát, hallgatja, ahogy szépen sistereg

5. 30 mp után már meg is lehet forgatni őket egy csipesszel, hiszen már kérget is kaptak

6. mikor mindkét oldal kérget kapott, rózsaszín oldalukra állítja őket, hogy azok is piruljanak

7. közben tenyérrel szétnyom 1-2 fokhagymagerezdet, meg sem pucolja, és beledobja

8. tovább süti a húsokat, 1-1 percenként forgatva őket, rádob 1-2 ág kakukkfüvet is és még egy kevés olajat

9. pár darab vajat is ráhelyez, megolcsolja vele a húst

10. kiemeli, hogy semmit nem éget az egész folyamat alatt

11. megkeni még a fokhagymával is a végén, és leveszi a tűzről

12. kicsit pihenni hagyja, aztán szeleteli fel

NÉZD, ÍGY KÉSZÜL GORDONNÁL a TÖKÉLETES rare STEAK!

Ezeket olvastad már?

fotó:gordonramsay/facebook

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...