Ennél a légitársaságnál már ehető pohárban adják a kávét

A repülőgépen az egyetlen dolog, amit néha szívesen iszik az ember, az a kávé. Az italt viszont minden repülőn műanyag- vagy papírpohárban adják. Lehet, hogy ez változik?

Ha egy hosszabb utazásra indulunk, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy a repülőn együnkvagyigyunk. Ugyan már azzal sem teszünk túl jót a természetnek, ha repülőre ülünk, de ami igazán nagy baj, hogy az utunk során rengeteg műanyagszemetet termelünk. Az alapvetően megoldás lehet, ha minden csomagolást újrahasznosíthatóra vagy ehetőre cserélnek a repülőgépeken, de amíg ezek a döntések nem születnek meg, addig a kis lépéseknek is örülni kell.

Az Air New Zealand légitársaság most olyan csészéket teszteltet, amiket az utasaik akár meg is ehetnek, miután megitták belőle a kávét vagy a teát.

Az ehető csészék vaníliás ízűek, és ellenállnak a kávé hőjének.

Azok az utasok, akik eddig letesztelték a poharakat, pozitívan nyilatkoztak róluk, így elképzelhető, hogy a jövőben állandósítják őket az összes járaton.

Az Air New Zealand közleménye szerint évente 8 millió csésze kávét szolgál fel gépein, tehát rengeteg szemetet termel. A légitársaság ugyanakkor nagyon elkötelezett a környezetvédelem mellett, mivel korábban már a szója- és salátaszószok csomagolásait is újrahasznosíthatóra cserélték.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via CNN

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.