Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Homár risotto Szardínia szigetéről

Homár risotto Szardínia szigetéről
Homár risotto Szardínia szigetéről
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem az olaszok legmegosztóbb szigete. Leginkább abban, hogy van-e ott tényleg látnivaló, vagy inkább egy unalmas, mára már modernné vált sziget.

Nos, én azokat erősítem, akik találtak érdekességet ezen a szigeten, leginkább a gasztronómiájában. Íme egy a sok közül. 
Csak ajánlani tudom, hogy friss homárból készítsük el ezt a receptet. Én sem bírom szegényt sehogy sem megölni, de pl. az egyik nagyáruház halosztályán készséggel elvégezték helyettem. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk le a fejét és az ollóit a homárnak, s tegyük fel főni kb. 1 liter vízbe a petrezselyemmel, sárgarépával és fél hagymával. Főzzük kis lángon kb. fél órát.
  2. Ha kész, a a hagyma másik felének felét - azaz egy negyed hagymát - vágjuk apróra, s pároljuk meg kevés olajon. Majd adjuk hozzá a kettévágott homártörzset, s alacsony lángon főzzük 5 percig.
  3. Ezután öntsük fel a borral, 1-2 percig főzzük, amíg el nem párolog az alkoholtartalma, adjuk hozzá a paradicsomot, s 10 percig kis lángon főzzük, néha alaposan keverjük át.
  4. A maradék negyed hagymát vágjuk apróra, tegyük egy serpenyőbe kevés olajjal, s pároljuk meg. Ha kész, öntsük hozzá a riszt, s pirítsuk meg egy kicsit. Öntsük fel a rizst a főzőlével - amiben a fej és az ollók főttek - úgy, hogy a rizs mennyiségének kétszerese legyen.
  5. Adjuk hozzá az ollókat is a rizshez, s fedjük le, és főzzük félideig. Ezután adjuk hozzá a paradicsomos homárt, s főzzük addig, amíg a rizs meg nem fő - ezt az időpontot a rizs zacskóján szokták jelölni -. Tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.
  6. Ne feledjük, a homár ollója is tele van finom falatokkal. Igaz, nehéz hozzájutni, mert nagyon kemény a páncélja, de ha nincs otthon homárollónk, megteszik a metszőolló is.:-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 539
elküldve: 3
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos rizottó, homár rizottó, rizottó homárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
homár 20 dkg
rizottó rizs 19 dkg
fehérbor 1.25 dl
paradicsom 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 kis db
petrezselyem 1 szál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek