Nosalty Logó

Créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 345 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1376 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt, a tejet és 25 g cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojás sárgákat és a tojás fehérjét 25 g cukorral elkeverjük.
  2. A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflétálkába öntjük, a tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük, a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
  3. 120 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőben 80-90 perc alatt megsül. Akkor kész, amikor a krém közepe is szilárd. Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig lefóliázva hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 50 g cukrot egyenlőképpen elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal vagy forró grillsütőben karamellizáljuk a cukrot. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sűtés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 92
  • 7 napos nézettség: 1380
  • Össznézettség: 293891
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A franciáknál égetett krém, a spanyoloknál pedig katalán krém az elnevezése. Vitatott, hogy kinek az érdeme e népszerű édesség megalkotása, mindenesetre köszönjük, akárkit illet is a dicsőség. Mindig az „egy falat… Franciaország” c. könyv jól bevált receptje alapján készítem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én is nagyon szeretem. Az igazi ínyencek nem szeretik, ha teljesen kemény. A közepe egy kicsit lágy, akkor az igazi, állitólag.

Törölt felhasználó

Még finomabb ha barnacukorral van megszórva.

Törölt felhasználó

Én addig "sütöm" amíg puding állagú nem lesz, így isteni krém lesz a ropogós barna cukor alatt...

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem édesanyám szülinapjára és nagyon jól sikerült,mindenkinek nagyon ízlett!!!

Laurencia

Isteni, szuper a recept. Direkt ezért vettem karamellizáló pisztolyt, szívtam is a fogam az ára miatt, de nagyon megérte. Köszi a receptet, Petra!

Petra

Örülök, nálunk is nagy kedvenc:-).

urszuszka

Szia, 'az egészet habosra keverjük' alatt mit értesz pontosan? AZt hiszem nem azt, hogy turmixgéppel habosítsuk, mert sajnos én ezt tettem és katasztrófális lett a végeredmény.

Petra

szia, Turmixgépr?l szó sincs, egy kézi habver? tökéletesen megteszi:-). Sajnálom, hogy nem sikerült. Petra

Bea-68

Szia Petra! A napokban láttam a tévében Stahl Judittól egy leveles tésztából készült kosárkában sütött vaníliás krémet. A receptet persze nem írtam le. Kérdésem, hogy szerinted ezt a créme brulée-t lehet-e ebben a leveles tésztás kosárban sütni, vagy kár elrontani a tésztával?

Petra

Szia Bea, Persze, meg lehet próbálni úgy is, de mindenképpen el?sütném egy kicsit a tésztát, hogy ne áztassa el a krém. Üdv Petra

Bea-68

Szia :) A tésztát mindenképp el?sütném. Köszi a választ :) Bea

Törölt felhasználó

Én is úgy tudom, hogy akkor az igazi, ha a közepe még lágy. Viszont áruljátok el, hogy amíg nem volt karamellizáló pisztoly, addig hogy készítették. Csak ezért nem fogok venni, kéne valami alternatív megoldás.

Petra

Zsebsárkánnyal:-). Vagy süt?ben is lehet grillfunkcióval karamellizálni a cukrot a tetején.

Törölt felhasználó

A zsebsárkányra nem is gondoltam!!! :)))) tényleg, a grill! Köszi!

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy mi az a zsebsárkány? :) Ismer?söm ajánlotta, hogyha nincs otthon semmi karamellizáló eszköz, el?ször a karamellt tegyük a szuflépohárba és erre a krémet. Igaz,így pudings?r?re kell sütni, utána kiborítani és a megolvadt karamell istenien fog mutatni! :)

Petra

Karamellizáló pisztoly funkcióját látja el a zsebsárkány. Igen, valóban van egy olyan verzió, amikor alulra kerül a karamell, és a végén ki kell borítani a tálkákból a krémet, és így a tetején lesz a finom karamellszósz, ez nem más, mint a créme caramel: http://www.nosalty.hu/recept/creme-caramel

makutyi

Már többször megcsináltam. Többen elájultak a gyönyör?ségt?l:-) Semmit nem változtattam rajta (pedig ez nem jellemz? rám). Köszi!

Törölt felhasználó

Kedves Petra! El szeretném készíteni, de nem volt az M3 melletti Metro-ban karamellizáló pisztoly. Maradok a grillfokozatnál. Remélem nem melegíti fel az egész tálat! Egyébként régebben egy étteremben a pincér egyszer?en öngyújtóval gyújtotta meg a palacsintát.... Ez itt nem m?ködhetne?

Törölt felhasználó

Ja, bocsánat, most látom a receptben, hogy ezt semmilyen alkohollal nem kell meglocsolni, így nincs mi lángra kapjon... Figyelmetlenül olvastam.

Törölt felhasználó

Megcsináltam grillfokozaton. Nagyon finom, és valódi élmény enni: megvan a hangulata, ahogy feltörjük a cukormázt a tetején... Köszi a receptet!

Petra

Örülök, hogy sikerült a süt?ben karamellizálás, és annak is, hogy tetszett a desszert! Üdv Petra

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Megszeretném kérdezni hogy mennyire ajánlod a tálalás el?tti napon elkészíteni. Vagy úgy az igazi ha azonnal fogyasztásra kerül. Olvastam hogy ha kih?lt h?t?ben kell tartani és azért gondoltam hogy esetleg el?z? nap is elkészíthet?. Köszönöm válaszod.

Petra

Kedves Mónika, Persze, abszolút elkészíthet? el?re egy nappal. Üdv, Petra

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a válaszod!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek