r
Nosalty Logó

Eggs Benedict édes kaláccsal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Eggs Benedict édes kaláccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 1431 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 2864 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A holland szószhoz

Összesen 407 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    146 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1271 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 1431 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    291.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2542 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1850 micro
Összesen 2864 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 407 Kcal

Hozzávalók

A holland szószhoz

Elkészítés

  1. A bacont megsütjük.
  2. A tojásokat buggyantott tojásként elkészítjük. (Ezek azért ilyen formásak, mert szilikon formában főttek meg.) Egy kisebb fazékban vizet forralunk, sóval és 1-2 kanál ecettel ízesítjük. A tojásokat egyenként beleütjük. (Nekem formásabb, ha először egy kávéscsészébe ütöm a tojást, és abból öntöm a vízbe.) Pár percig főzzük, hogy a fehérje szilárd legyen, és szűrőkanállal kiemeljük a vízből.
  3. A kalácsokat enyhén megpirítjuk.
  4. Ha ezekkel készen vagyunk, összerakjuk: két szelet kalácsot egymással szemben lefektetünk egy tányéron,rátesszük a bacon felét, arra két buggyantott tojást.
  5. A holland szószt gőz fölött készítjük, a tojássárgákat a citromlével, a vízzel, sóval, borssal elkeverjük, és addig főzzük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. Legyünk óvatosak, mert csomósodhat. Utána adjuk hozzá az elmorzsolt vajat, ha a vaj teljesen felolvadt, a mártás egynemű, akkor van készen.
  6. A tojásokat leöntjük holland szósszal, és már fogyasztható is.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4043
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eggs Benedict édes kaláccsal
Norci79 94 recept

Néhány hete kezdtem egy kávézóban dolgozni Londonban. Az egyik legnépszerűbb ételünk a full english breakfast mellett. Először furcsa volt, hogy az édes kalácsot eszik az angolok bacon-nel és tojással, de annyira népszerű, hogy "muszáj" volt megkóstolnom, és mondhatom, nagyon finom!:-)

Hozzászólások

Marti48

Kedves Norci, nagyon jo ötlet, köszönöm, elteszem a receptkönyvembe, mert ezt ki kell probalni! Üdvözlettel, Marti

Nyuhnyi

SZia Norci, Nálunk nagy kedvenc ez az étel de a hagyományos english muffin-al. Ma kiprobálom ezt a verziót, van is kalácsunk ;) Üdv: Nyuhnyi

Hozzávalók

A holland szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.