r
Nosalty Logó

Wellington szűz gratin burgonyával

Katharosz
Wellington szűz gratin burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húsos részhez

Köret

1304
Kalória
61.4g
Fehérje
84.2g
Szénhidrát
81.7g
Zsír
453.3g
Víz
328.6g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 5222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Húsos részhez

Köret

Összesen 151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.8 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6947.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1813.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4906 micro
Összesen 5222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

Húsos részhez

  1. A felhevített olajon, kevés sóval megfuttatjuk a vékonyra szelt póréhagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a durvára reszelt gombát, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezután kevergetve a zsírjára pirítjuk, hűlni hagyjuk, és ha már langyos belekeverjük a két tojássárgáját.
  2. A húst megszabadítjuk a hártyáitól, sózzuk- borsozzuk, majd kevés felforrósított olajon körös-körül kérget sütünk rá, a serpenyőből kivéve hűlni hagyjuk.
  3. A kiengedett vajas tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, széleiből levágunk pár csíkot a díszítéshez.
  4. Ezután a sonkaszeletekkel befedjük a tésztalapot, erre kenjük a gombapépet, ráhelyezzük az elősütött húst, majd a két szélét ráhajtjuk, ezután óvatosan feltekerjük, úgy, hogy a sonkás-gombás rész átfogja az egész húst.
  5. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a maradék tésztacsíkokkal díszítjük, majd tojással lekenjük.
  6. Végül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 40 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha a tésztánk szép piros, ropogósra sült, a hús pedig rózsaszín marad belül. A sütőből kivéve pár percet pihentetjük, csak azután tálaljuk.

Köret

  1. A szufléformákat vajjal kikenjük, majd egy sor vékonyra szelt tisztított burgonyával körbe rakjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást ( virágformába), majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymával.
  2. Ezután ezt addig ismételjük, amíg fér a formánkba, de kevés hely maradjon a tetején.
  3. A keményítőt elkeverjük egy kevés tejszínnel, majd hozzáadjuk a többit, és simára keverjük vele, ezután belekeverjük a sót, borsot és a curry port, célszerű egy kiöntőt használni, mert könnyebb lesz a formákba önteni.
  4. Ha megtöltöttük a formákat a burgonyával, elosztjuk rajta a tejszínes öntetet, egy kevés vajat is teszünk rá, alufóliával lefedjük mindegyiket, majd egy sütőlemezre rakosgatjuk őket.
  5. Ezután a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 30 percig a fólia alatt pároljuk, majd kitakarva további kb. 20 percig, amíg a burgonya megpuhul, és a teteje kissé piros lesz. Aki szereti, a vége felé reszelt sajttal vagy szeletelt mozzarellával gazdagíthatja.
  6. Tipp: ez egy nagyon finom köret, de egy kicsit időigényes, javaslom először ezt elkészíteni, mivel jól bírja a melegítést. Én 5 db formát használtam a készítéshez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy nagyon finom, elegáns, fenséges ünnepi étel, érdemes kipróbálni, biztos a siker, és igazán nem bonyolult az elkészítése.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek