Öregtésztás rozsos magvas kenyér
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
pussycat

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g öregtészta113 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
38g rozsliszt131 kcal
-
50g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
18 kcal
-
5g lenmag27 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
Összesen
502
Kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g öregtészta452 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g rozsliszt524 kcal
-
200g víz0 kcal
-
14g só0 kcal
-
71 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
Összesen
2007
Kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
24.4g öregtészta55 kcal
-
24.4g finomliszt89 kcal
-
18.3g rozsliszt64 kcal
-
24.4g víz0 kcal
-
1.7g só0 kcal
-
9 kcal
-
2.4g lenmag13 kcal
-
1.7g szezámmag10 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1.5g zabpehely6 kcal
Összesen
246
Kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1795.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
502
Kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7182.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 961 mg
-
Nátrium 5451 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 255.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 525 micro
Összesen
2007
Kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
246
Kcal
Hozzávalók
-
20 dkg öregtészta
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg rozsliszt
-
2 dl víz
-
2 tk só
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek lenmag
-
2 ek szezámmag
-
1 ek köménymag
-
2 ek zabpehely
Elkészítés
- Este: kivesszük az öregtésztát a hűtőből, megvárjuk, amíg szobahőmérsékletet vesz fel, és ráöntjük a meleg vizet.
- A többi hozzávalókat a robotgép keverőtáljába tesszük.Hozzáadjuk az öregtésztás vizet az olajjal együtt.
- 10 percig dagasztjuk a géppel, majd gombócba formálvakörbe megolajozzuk, és egy vizes kicsavart konyharuhával letakarjuk. Egy éjszakán át hagyjuk kelni, majd reggel folytatjuk a munkát.
- Reggel: deszkára téve átgyúrjuk, kétszer hajtogatjukúgy, hogy kézzel ellapítjuk téglalap alakúra, és négyrétre hajtjuk.
- A hajtással alul, a gombócot a tetején éles késsel bevágjuk, és egy sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba tesszük. Megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megint megfelejtkezünk róla, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- Begyújtjuk a sütőt 230fokra, a jénai fedelét belülről bespricceljük vízzel, a kenyeret is egy kicsit, majd a fedelét rátéve betoljuk a sütőbe. 10 perc múlva lecsökkentjük a hőt180 fokra, és addig sütjük, míg rózsaszínűnem lesz(majdnem piros). Most levesszük a fedelét, és úgy pirosra sütjük.
- Rácsra tesszük, bespricceljük vízzel, és rögtön letakarjuk egy konyharuhával.
- Ha kihűlt, lehet felvágni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7636
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

pussycat
150 recept
Csak próbálgatok, rozsos-magosat még nem sütöttem eddig. Ez is finom lett, szereti a család. Ehhez nem kell élesztő, mert az öregtészta játssza azt a szerepet, hogy megkeleszti, na meg a hosszadalmas kelési idő, mivel egész éjszaka van ideje megkelni
Hozzászólások
Csodás ez Csuki! És tele van minden jóval! Gyönyör? könny?, gratulálok, mindent jól sütsz, f?zöl!!! T:)
Koszi Tormikam! Nagyon kedves vagy, de nekem most a te tudasodra van szuksegem. Te jobban ertessz a lisztekhez, azt mond meg nekem legyszi, hogy mi a daras vagy retes liszt? Gondolom M.o-on van direkt olyan, de itt elsem tudom kepzelni, hogy melyik az. En a fankot ugy sutottem, hogy kevertem a feher liszthez egy kis grizt. De itt tudod, hogy lehet kapni nagyon finom grizt is. Puszi, Cs:)
Szicsi :) a napokban talaltam egy bio boltot, ott volt finom dara...de nem liszt. Itt nem lehet kapni réteslisztet. Engem a durum liszt érdekelne igazan...tészta gyurashoz...ha megtudok valamit, megírom!
Koszi! Probald meg Continental boltban a durum lisztet.:)
Szia! De ügyes vagy! Nagyon szép lett a kenyered! Puszi: Ági
Koszi Agikam, nagyon kedves vagy! Puszi: Veronika:)
Szia Veronika, nagyon guszta a kenyered. Most már én is rendszeresen sütök kenyeret. Piroska
Koszi Piroska, erdemes sutni, sokkal finomabb es egeszsegesebb mint a bolti. Legalabb tudjuk, hogy mi van benne. Veronika
Elnézést, hogy belekotyogok.... itt nálunk, Írországban a self raising flour tökéletesen megfelel réteslisztnek. Én igazi házi, nagymama-féle túrós-meggyes rétest készítettem ilyen lisztb?l. Nagyon jól sikerült, nem szakadt egyáltalán, az pedig az otthoni rétesliszteknél is elég gyakori probléma :) Tessék megpróbálni, biztos fánknak is jó lesz... Rákerestem és Sydney-ben is lehet kapni.. ;) Sok sikert! :)
En Ausztraliaban elek mar 30 eve. Itt is arulnak self raising flour-t, de sajnos te tevedesben vagy, a self raising az azt jelenti, hogy nem kell bele sutopor, mert mar benne van. Tulajdonkepen az sima finom liszt, csak sutoporral keverve. Az valo az olyan sutikhez amihez sutoport kellene tenni. Ha ilyen lisztem pl. nincs otthon, akkor en keverem meg, ugy, hogy 1bogre( 2.5dl ) sima liszthez adok 2 tk. sutoport (baking powder). A retesliszt ill. darasliszt durvabbra orolt lisztfeleseg, amit itt csak ugy arulnak, hogy semolina,es letezik finomabb es durvabb orletu. En a finomra oroltet hasznalom darasliszt helyett....:)Szep hetveget!:)
Az öregtésztát fehér lisztb?l csinálod, vagy vegyes lisztb?l, olyan arányokkal mint ahogy kés?bb a kenyérnél? Én általában ugyanazokat a liszteket használom hozzá.