A hét szakácsa: Andi80

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, a neve: Andi80!

Nagy öröm számomra, hogy a hét szakácsa megtisztelő címet viselhetem.

Visszaemlékezve, az első konyhai tevékenységem abból állt, hogy anyukám maga mellé állított és megmutatta, hogy is kell elmosogatni az edényeket. Aztán következtek az olyan fontos szerepek, mint a krumpli hámozása, a rántott hús panírozása, de az ételek elkészítése mindig az ő feladata maradt. Első önálló ételem, a mákos tészta, a kutya ebédje lett, mert ehetetlenül sós lett és a tészta is szétfőtt. Aztán a szüleim 20. házassági évfordulóján kijelentettem, akkor én készítem az ünnepi vacsorát. Emlékszem, sajtos-tejfölös csirkemellet sütöttem tepsiben és petrezselymes krumpli volt a köret. Nagyon finom lett és én boldog voltam.

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Tejmentes sportszelet

Egy hétvégén ebédre voltunk hivatalosak a férjem egy kollégájának családjához. Ott a családfő tejérzékeny. Gondoltam viszünk egy kis desszertet, így született meg ez a süti. Gyorsan ...

Barackos-tejfölös sütemény

A nagy konyhafelújítás közben került elő pár receptes füzet, közöttük a 2010-es Rama Receptnaptár. Itt találtam ezt a sütikét. Igaz, hogy a Könnyű túrós sütemény tésztája ...

Majd jöttek az egyetemi évek, amikor is a tudásom kimerült a rántottában és a krumplis tésztában. Bevallom, nem is vonzott a konyha. Aztán elkerültem otthonról és dolgozó nőként csak a gyorsan elkészíthető ételeket szerettem.

Sajtos-túrós pogácsa

Férjhez mentem, megszületett a kisfiunk és akkor kezdtem el igazán több időt tölteni a konyhában. Minden alapismeretem anyukámtól származik. A húsleves és a rántott hús sokáig nagy mumusom volt, előbbi a fűszerezés, utóbbi a sütés miatt. Mindkettő kis családom nagy kedvence, ezért rá voltam kényszerülve, hogy legyőzzem a félelmeimet.

Zöldséges pillangók

Ez egy újabb próbálkozás arra, hogy mit is lehet a kelt tésztából készíteni. Párom sós párti inkább, mint édes, a színes zöldségek pedig olyan szépen feldobják, hisz már közeleg ...

Kukoricás lepénykék

Volt a hűtőben pár főtt kukorica. Megenni már nem kívánkozott, de semmiképp sem akartam kidobni. A Virslis lepénykék jutottak az eszembe. A sima lisztet kukoricalisztre cseréltem és a ...

Sajtos réteges csirkemell

Egyik vasárnap ebédre vártunk vendégeket, és olyan ételt szerettem volna készíteni, amit nem kell mondjuk egyesével sütögetni. A forgatás hamar ment, és már tolhattam is be a sütőbe. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hagymás sertésmáj paprikásan

Anyósomék disznót vágtak és kaptunk két adag májat, amit lefagyasztottam. Most, hogy igyekszem kiüríteni a fagyasztót és helyet készíteni az idei töknek, cukkininek és társaiknak, ...

Aztán jöttek az első sikerek és ez önbizalmat adott, belefogtam számomra nehezebb és hosszabb receptek elkészítésébe. Az első nagy kedvencek a muffinok voltak. Nem kellett hangos konyhai gépeket használni és a gyerekek alvásidejében hamar összedobhattam. Érkezett a következő nagy szerelem, a kelt tészta. Először pizzákat sütöttem, majd jött a többi kelt finomság és már azon vettem magamat észre, hogy alig lett kész az egyik, már a következő kitalálásán járt az eszem.

Fahéjas meggyleves

Szerencsére idén szépen termett a meggyfa a kertben. Este elkészítettem ezt a gyors, egyszerű és krémes leveskét, másnap pedig jól behűtve kínáltam ebédre.

Ribizlis-túrós rácsos

Ez a sütike a Könnyű túrós sütemény továbbgondolt változata. A ribizli savanykás íze tökéletesen illik a túróhoz. Mivel a tészta két laphoz lett készítve, maradt meg némi anyag, ...

Nem szeretek egy ételt többször elkészíteni, ezért mindig az újdonságokon zakatol az agyam. Azon szerencsések közé tartozom, akiknek van saját kis kertjük pár gyümölcsfával, így karnyújtásnyira vannak a friss alapanyagok. Jelenleg a gyümölcsök és a cukkini a sláger.

Kakaós vajas keksz

Még mikulás előtt készítettem ezeket a finom, omlós kekszeket. Fémdobozban, légmentesen elzárva sokáig eláll. 28 db lett belőle.

Túrópöttyök

Imádjuk a túró rudit, nem is tudom, hogy mennyit bírnánk elpusztítani belőle :-) A neten találtam ezt a receptet, és az első kóstolás után nagyon meglepődtem, hogy mennyire hasonlít az ...

Gyümölcsdarabos meggydzsem

A hétvégére beérett a meggy a kertben. Sajnos idén a fagy miatt nem lesz sárgabarack, amiből minden évben főzünk lekvárt. Ezért lett a meggy sorsa a dzsemfőzés. A magvalás eléggé ...

Nagyon örülök, hogy e fantasztikus közösség tagja lehetek, hisz a sok szeretet és biztatás, amit kapok, mind erőt ad az újabb és újabb finomságok megalkotásához. Köszönöm nektek!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...