A hét szakácsa: Andi80

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, a neve: Andi80!

Nagy öröm számomra, hogy a hét szakácsa megtisztelő címet viselhetem.

Visszaemlékezve, az első konyhai tevékenységem abból állt, hogy anyukám maga mellé állított és megmutatta, hogy is kell elmosogatni az edényeket. Aztán következtek az olyan fontos szerepek, mint a krumpli hámozása, a rántott hús panírozása, de az ételek elkészítése mindig az ő feladata maradt. Első önálló ételem, a mákos tészta, a kutya ebédje lett, mert ehetetlenül sós lett és a tészta is szétfőtt. Aztán a szüleim 20. házassági évfordulóján kijelentettem, akkor én készítem az ünnepi vacsorát. Emlékszem, sajtos-tejfölös csirkemellet sütöttem tepsiben és petrezselymes krumpli volt a köret. Nagyon finom lett és én boldog voltam.

Majd jöttek az egyetemi évek, amikor is a tudásom kimerült a rántottában és a krumplis tésztában. Bevallom, nem is vonzott a konyha. Aztán elkerültem otthonról és dolgozó nőként csak a gyorsan elkészíthető ételeket szerettem.

Sajtos-túrós pogácsa

Férjhez mentem, megszületett a kisfiunk és akkor kezdtem el igazán több időt tölteni a konyhában. Minden alapismeretem anyukámtól származik. A húsleves és a rántott hús sokáig nagy mumusom volt, előbbi a fűszerezés, utóbbi a sütés miatt. Mindkettő kis családom nagy kedvence, ezért rá voltam kényszerülve, hogy legyőzzem a félelmeimet.

Aztán jöttek az első sikerek és ez önbizalmat adott, belefogtam számomra nehezebb és hosszabb receptek elkészítésébe. Az első nagy kedvencek a muffinok voltak. Nem kellett hangos konyhai gépeket használni és a gyerekek alvásidejében hamar összedobhattam. Érkezett a következő nagy szerelem, a kelt tészta. Először pizzákat sütöttem, majd jött a többi kelt finomság és már azon vettem magamat észre, hogy alig lett kész az egyik, már a következő kitalálásán járt az eszem.

Nem szeretek egy ételt többször elkészíteni, ezért mindig az újdonságokon zakatol az agyam. Azon szerencsések közé tartozom, akiknek van saját kis kertjük pár gyümölcsfával, így karnyújtásnyira vannak a friss alapanyagok. Jelenleg a gyümölcsök és a cukkini a sláger.

Nagyon örülök, hogy e fantasztikus közösség tagja lehetek, hisz a sok szeretet és biztatás, amit kapok, mind erőt ad az újabb és újabb finomságok megalkotásához. Köszönöm nektek!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Andi80! ?szintén vártam, hogy mikor fogom azt a jó hírt olvasni, hogy Te lettél : A Hét Szakácsa - ami most végre megtörtént, ennek szívb?l örülök! :D Mert olyan sok csodás, látványos, illatos és ízletes finomságot készítesz, akár édesség, akár leves, akár húsétel,akár tésztás étel, vagy kelt tészta,...bármi, hogy csak izgalommal tudom várni, és örömmel elkészíteni. :) :D Örülök, hogy új és még újabb csodás finomságokon töröd a fejed, és azokat meg is valósítod, kis családod, és a mi örömünkre! :) Kívánom, hogy soha ne fogyjon el a kedved, kísérletezni , mert mindig valami csodás étel születik bel?le. Várom az új ételeidet, édességeidet, - most jelenleg, ahogy írtad, a cukkini a favorit, nálunk is, a kertben..., kíváncsian várom finomságaidat. :) Szép nyarat kívánok, és kellemes id?töltést a gyerekekkel, családoddal.:) Éva-Anyóca

Andi80_

Kedves Éva-Anyóca, Te egy igazi gyöngyszem vagy ezen az oldalon. Annyi kedvességet kaptam, kapok t?led, hogy azt meg sem tudom elégszer köszönni. Ígérem, hogy igyekezni fogok és annyi finomságot hozok, amennyi t?lem csak telik. Nagyon szépen köszönöm a biztató szavaidat! Én is kívánok minden szépet, finomat és kellemes pihenést a nyáron! Szeretettel üdvözöllek:Andi

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Aranyos T?led, de a Te finomságaid mellett nem lehet elmenni: csak úgy, hogy közben az ember listát készít, hogy az adott ételhez, milyen alapanyagokat is kell vegyen!! :) Gyors listaírás, vásárlás, készítés, és a csend, és a sok hmm.. de finom megjegyzés besöprése,...ezek mind Neked köszönhet?ek!! :D Én pedig tovább várom a finomságaidat, t?lem telhet?en igyekszem mihamarabb elkészíteni ?ket.:) Egy nagy , és megérdemelt nyári szüneten "vesz részt" a két gyerekem, aztán megint egy jó nagy fejest ugranak az Élet újabb és nehezebb fejezetébe ! Ehhez azért nekem, és természetesen a férjemnek is fel kell készülnünk,...nem semmi tanév lesz.:) Pihenünk is, ahogy és amennyit lehet.:) Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Szeretettel gratulálok kedves Andi a hét szakácsa címhez. Látványosak és finomak az ételeid. Szép a tálalás és a fotók is igényesek. Várom a további receptjeidet. Piroska

Andi80_

Köszönöm szépen kedves Piroska, Igyekszem majd hozni az újabb finomságokat. Szeretettel üdvözöllek:Andi

Fahéj

Kedves Andi! Nagyon-nagyon megérdemled "A hét f?szakácsa" címet! Gratulálok hozzá, de f?leg az igényesen elkészített, ínycsiklandó és biztosan eszméletlen finom ételeid miatt gratulálok!!! Nagyon ügyes vagy, és fantasztikus, ahogy szép fokozatosan annyira beleszerettél a süti-f?zibe, hogy közben észrevétlenül profi szakáccsá váltál. Mindig kiszúrom már képr?l, hogy csak a te recepted lehet, mert olyan szép a fotó és olyan guszta a tálalás, és mindig nagyon jó, használható recepteket és leírásokat adsz. Nagy-nagy köszönet érte! :) Kívánok sok boldogságot kis családod körében! Kényeztesd még sokáig ?ket a csodálatos ételeiddel! Szeretettel: Fahéj

Andi80_

Kedves Fahéj, Meghatódva olvastam soraidat, nagyon kedves vagy, köszönöm szépen a dicséretet! Tényleg nem érzem magamat profi szakácsnak, csak egy egyszer? háziasszonynak, feleségnek és anyának, aki imád sütni-f?zni. Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim, én is csodálója vagyok az alkotásaidnak :-) Még egyszer köszönöm szépen, én is minden jót és sok finomságot kívánok! Szeretettel üdvözöllek: Andi

Évi néni

Kedves Andi! Gratulálok a hét szakácsa címedhez. Örömmel követtem végig recept választásaidat, az érdekl?dést és odaadást a f?zésben. Köszönet a kit?n? receptekért és a szép fotókért. Remélem továbbra is töretlenül örvendeztetsz meg minket is a kívánatos ételeiddel. Üdvözlettel: Évi néni

Andi80_

Kedves Évi néni, Köszönöm szépen kedves szavaidat. Nagyon megtisztel? e címet viselni, még nagyobb pedig, hogy egy ilyen nagyszer? szakács, mint Te is elismeréssel szól a receptjeimr?l. Köszönöm a bizalmat, igyekszem majd hozni az újabb finomságokat. Szeretettel üdvözöllek: Andi

witch

Kedves Andi! Sajnos egyre kevesebben vagjak bele a fejszejuket a sutes-fozes muveszetebe. Igen, muveszetebe, mert azon a fokon, ahogy Te gyakorlod, az az. Viszont, ha ez a szakacsok "minoseget" javitja, akkor inkabb legyen kevesebb. Nagyon jo erzes latni, hogy nincs minden elveszve, mert a kovetkezo generacioban is talalni nagyszeru haziasszonyokat, akiknek nyugodtan es buszken lehet tovabbadni a stafeta botot. szeretettel:Aniko

Andi80_

Kedves Anikó, Bocsánat a kés?i válaszért, de jól elkeveredtem mostanában. Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat, aranyos vagy. Talán ez családi örökség, Anyukám is nagyon szeret és igazán jól tud sütni-f?zni, bár ? a hagyományos konyha híve. Az alapokat mind t?le tanultam. Én is abban reménykedem, ha az én kislányom is egyszer abba a korba ér, akkor ? is ilyen érdekl?déssel és élvezettel fog a konyhában tevékenykedni, mint én. Most még csak a konyhai eszközök szekrényb?l való kipakolását végzi, ismerkedik mindennel. :-) Kívánok nagyon szép nyarat, jó pihenést és természetesen sok-sok finomságot! Szeretettel üdvözöl:Andi

Torma

Andikám, örömmel gratulálok a hét szakácsa címhez! Nekem már régen az egyik legkedvencebb szakács-társam vagy itt a NS-in, úgyhogy ismerem a receptjeidet, de jó látni a mosolygós arcodat, olvasni a történetedet, amib?l sugárzik a szeretet a családod iránt :))) Továbbra is minden jót kívánok az Életben a szeretett családod körében! Folytasd a kisérletezéseket a konyhában (IMÁDOM a kelt tészta receptjeidet, meg a szép fotóidat!), várom a további kit?n? recepteket T?led! Pusszancs a pofidra, Torma :)

Andi80_

Kedves Torma, Bocsának a kés?i válaszért, elmerültem a dzsemezés, télre elrakodás rengetegében. Közben azért kattognak a tekercseim, új receptek járnak a fejemben, de akkora a h?ség, hogy sokat elhalasztok kés?bbre. A gyerekek így is nehezen viselik a meleget, igyekszem minél kevesebbszer bekapcsolni a süt?t. Már várom a leh?lést, hisz rég sütöttem kalácsot, már nagyon hiányzik. Örülök, hogy tetszenek, én is imádom ?ket, f?leg elkészíteni. Köszönöm szépen, hogy mindig van pár kedves szavad, ez nekem sokat jelent, nagyon hálás vagyok érte :-* Igyekszem majd hozni a finomságokat, addig is kívánok szép, kellemes nyarat és jó pihenést! Szeretettel üdvözöl:Andi

qui76

Te vagy a legjobb! <3

Andi80_

Köszönöm, ez igazán kedves :-)

Törölt felhasználó

Kedves Andrea ! Nem ismerlek de Recepteid nagyon tetszenek ! Biztos vagyok benne hogy egy nagyon kedves ember vagy és jo Anya! Toväbbi sikereke kivänok neked!

Andi80_

Kedves Kiscsillag2011, Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen :-) Válogass nyugodtan kedvedre a receptek között. További jó sütögetést és sok örömet, finomságot kívánok a konyhában! Üdvözöllek:Andi

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!