A hét szakácsa: Andi80

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, a neve: Andi80!

Nagy öröm számomra, hogy a hét szakácsa megtisztelő címet viselhetem.

Visszaemlékezve, az első konyhai tevékenységem abból állt, hogy anyukám maga mellé állított és megmutatta, hogy is kell elmosogatni az edényeket. Aztán következtek az olyan fontos szerepek, mint a krumpli hámozása, a rántott hús panírozása, de az ételek elkészítése mindig az ő feladata maradt. Első önálló ételem, a mákos tészta, a kutya ebédje lett, mert ehetetlenül sós lett és a tészta is szétfőtt. Aztán a szüleim 20. házassági évfordulóján kijelentettem, akkor én készítem az ünnepi vacsorát. Emlékszem, sajtos-tejfölös csirkemellet sütöttem tepsiben és petrezselymes krumpli volt a köret. Nagyon finom lett és én boldog voltam.

Majd jöttek az egyetemi évek, amikor is a tudásom kimerült a rántottában és a krumplis tésztában. Bevallom, nem is vonzott a konyha. Aztán elkerültem otthonról és dolgozó nőként csak a gyorsan elkészíthető ételeket szerettem.

Sajtos-túrós pogácsa

Férjhez mentem, megszületett a kisfiunk és akkor kezdtem el igazán több időt tölteni a konyhában. Minden alapismeretem anyukámtól származik. A húsleves és a rántott hús sokáig nagy mumusom volt, előbbi a fűszerezés, utóbbi a sütés miatt. Mindkettő kis családom nagy kedvence, ezért rá voltam kényszerülve, hogy legyőzzem a félelmeimet.

Aztán jöttek az első sikerek és ez önbizalmat adott, belefogtam számomra nehezebb és hosszabb receptek elkészítésébe. Az első nagy kedvencek a muffinok voltak. Nem kellett hangos konyhai gépeket használni és a gyerekek alvásidejében hamar összedobhattam. Érkezett a következő nagy szerelem, a kelt tészta. Először pizzákat sütöttem, majd jött a többi kelt finomság és már azon vettem magamat észre, hogy alig lett kész az egyik, már a következő kitalálásán járt az eszem.

Nem szeretek egy ételt többször elkészíteni, ezért mindig az újdonságokon zakatol az agyam. Azon szerencsések közé tartozom, akiknek van saját kis kertjük pár gyümölcsfával, így karnyújtásnyira vannak a friss alapanyagok. Jelenleg a gyümölcsök és a cukkini a sláger.

Nagyon örülök, hogy e fantasztikus közösség tagja lehetek, hisz a sok szeretet és biztatás, amit kapok, mind erőt ad az újabb és újabb finomságok megalkotásához. Köszönöm nektek!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...