r
Nosalty Logó

Sajtos réteges csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos réteges csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 479 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2873 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 479 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7419.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    3384 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2873 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk (nekem 12 db lett), kiklopfoljuk. Meghintjük sóval, borssal.
  2. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk (olyanra, mint a bolti bacon szalonna), és egy közepes méretű tepsi alját kibéleljük vele. Nem baj, ha nem fedi be teljesen.
  3. Előkészítünk két mélyebb tányért. Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük. A másikba a lisztet szitáljuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
  5. A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a tepsibe rakjuk egymás mellé.
  6. Megszórjuk sajttal, majd rárétegezzük a többi húst addig, amíg el nem fogynak a szeletek. (Nekem 3 réteg hús lett.)
  7. A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
  8. Alufóliával lefedve 200 fokon 25 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
  9. Petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk. Nagyon szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28×38
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 21916
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtos réteges csirkemell
Andi80_ 380 recept

Egyik vasárnap ebédre vártunk vendégeket, és olyan ételt szerettem volna készíteni, amit nem kell mondjuk egyesével sütögetni. A forgatás hamar ment, és már tolhattam is be a sütőbe. A füstölt szalonna igazán különleges ízt adott a húsnak. Nem kellett külön olaj és víz a tepsibe. Szépen átsült, a hús puha és omlós volt. Hamar elfogyott :-)

Hozzászólások (2)

Éva-Anyóca

Andi! Annyira gyönbyör? már maga az étel fotója is, az étel is, na és amit látok mind-mind finom, jaj, ha én most négy tányérral fénypostával kaphatnék ( ennyien vagyunk a családban!! :) ), .....fantasztikus lenne,...:D Mivel biztos, hogy elfogyott ez a mesés laktató finomság,háááát : lemegyek a gépr?l, és folytatom a f?zést, az se olyan rossz, milánói lesz ebédre...:) Ez a feltett finomság, mentve!!!!!!!!!!!!!!!! Köszönöm!!! Éva-Anyóca

Andi80_

Kedves Éva-Anyóca, Köszönöm szépen, már tényleg rég elfogyott, de tervezem hamarosan az ismétlést :-) A milánói is fincsi, már nálunk is rég volt. Nagyon szép hétvégét kívánok és jó pihenést! Andi

Éva-Anyóca

Kedves Andi! Köszönöm szépen a magam és a család nevében, és nagyon kellemes Húsvét el?tti hétvégét kívánok Nektek! :D Éva-Anyóca

Hajni.SZ

Már háromszor elkészítettem! Szeretjük! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek