Mákos tészta recept

Kalória?
Mákos tészta
Mákos tészta
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam itthon mákot, ami kb. két hónapja lejárt, de mégis jónak látszott, úgyhogy el kellett valahogyan használni. A mákos tészta jó ötletnek tűnt, mert nagyon hamar elkészül, és mégis finom (igaz, tipikus menzakaja).
És igen, tudom, hogy ez lehet, hogy nem is annyira recept, de gondoltam felteszem, mert fontosak az arányok is (hátha valaki még nem tudja a jó arányokat).

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A metéltet forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A mákot és a porcukrot összekeverjük.
  3. A tésztához hozzáadjuk a porcukros mákot, és jól összekeverjük.

  • költség: 550 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 310
elküldve: 2
receptkönyben: 155
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
317 recept

Hozzászólások (15)

Tóth Erzsébet Klára
Tóth Erzsébet Klára cs, 2015-06-11 10:22

Elmentettem receptkönyvbe csak azért, mert soha eszembe se jut, pedig nagyon szeretem. Köszönöm! Ma lehet, hogy el is készítem.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2013-07-06 13:30

Kedves Flóra!

Ma ő is volt, imádom a hangyás tésztát, ebből nem tudok eleget készíteni! :)
Gratula a főzős újságos receptedért, mesésen fincsi.:) Mind!!!!! :)
Éva-Anyóca

Ircsike30
Ircsike30 k, 2012-07-31 12:19

Finom és egészséges a mák, nagyon szeretem. Remélem senkit nem sértek meg, de az étel nem ízetlen mint a vicc, hanem íztelen. Bocsi.....

Bertalucia
Bertalucia p, 2012-04-06 11:44

Ha fokozni szeretnéd még próbáld ki, hogy a nyers tésztát zsiradékon megpirítod kb közepesen barnára, majd felöntöd forró vízzel és úgy főzöd puhára. Leszűröd és mehet rá a mákos cukor.
A pirítástól lesz a tésztának egy különleges íze.Sokkal finomabb így. Ez az igazi menza mákos tészta

Szilveee
Szilveee / Szilveee cs, 2011-02-17 00:27

Upsz, akkor félreérthetően fogalmaztam... tehát maga a mák volt ízetlen, de semmi kellemetlent nem éreztem rajta, csak nem volt olyan intenzív.. de ettől függetlenül a recept szuper : )

Flóra
Flóra / Flóra cs, 2011-02-17 16:50

Értem :)) Hát végülis a kb háromnegyedéves máknak gondolom elmehet az íze...én még nem próbáltam, nekem csak 1 hónapos volt :D

Szilveee
Szilveee / Szilveee sze, 2011-02-16 22:06

Most ettem mákos tésztát, tavaly májusban járt le a mákom.. semmi baja nem volt szerintem, de elég ízetlennek tűnt : D

Flóra
Flóra / Flóra sze, 2011-02-16 23:33

Nem tudom, hogy érted, hogy ízetlen lett, mindenesetre a tésztának mákos íze kéne, hogy legyen :)
Május jó rég volt, lassan egy éve :D Lehet, hogy megavasodott a mák?

928