r
Nosalty Logó

Hagymás sertésmáj paprikásan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Hagymás sertésmáj paprikásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 876 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 437 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26008 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    104 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    879 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26008 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 876 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
  2. 2 ek zsíron a karikákra vágott hagymákat üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a májat, és azt is fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a borsot és a pirospaprikát, felöntjük vízzel.
  3. Fedő alatt puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult és elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről, és megsózzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 246
  • Össznézettség: 122452
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Ajánló

Főtt krumplival vagy rizzsel kínáljuk, esetleg mindkettővel. Egy kis savanyú uborka is illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hagymás sertésmáj paprikásan
Andi80_ 380 recept

Anyósomék disznót vágtak és kaptunk két adag májat, amit lefagyasztottam. Most, hogy igyekszem kiüríteni a fagyasztót és helyet készíteni az idei töknek, cukkininek és társaiknak, előkerült. Csirkéből már többször is főztem ezt az ételt, de sertésből még csak most először. Kissé nehezen puhult meg, de végül nagyon finom lett.

Hozzászólások

Zoli

Kedves Andi ! Én vörösborral szoktam felönteni, aminek az alkohol tartalma a f?lés során teljesen elpárolog. Így nyugodtan lehet a gyerekeknek is adni. A májat húst?vel a párolás közben megszúrom , ha nem jön bel?le véres lé, akkor kész. Egyébként túlsütve- túlf?zve kemény lesz A sztoridban leírt " nehezen puhult meg " valószín?leg a miatt volt, hogy nem olvadt ki rendesen az elkészítés el?tt. További jó sütés - f?zést kívánok : Zoli

Andi80_

Kedves Zoli, Köszönöm szépen a tanácsokat. Mindíg tanul az ember valamit. Ezért is jó ez a szuper közösség ;-) Szép napot kívánok! Üdv, Andi

evamaria47

A vörösborral f?zést én is gyakran alkalmazom,májnál is remekül bevált. Sertésmájnál én egy régebben valahol olvasott praktikát is szoktam alkalmazni.A lemosott,leszárított májat nagyon vékonyan bekenem mustárral, tejet öntök rá és minimum 2-3 órán át így hagyom,majd lesz?rve,lecsepegtetve elkészítem.Nálam ez a módszer mindig sikerrel járt.

Andi80_

Kedves Evamaria47, Köszönöm a hozzászólást. Fél kg májhoz kb mennyi bort szoktál tenni? Köszi Üdv, Andi

kmary2

Én már csak így fogom csinálni!!!!Szuper lett! Hozzá kell tennem, hogy el?tte még soha nem is csináltam. Mondjuk nekem is egy kicsit még fagyos volt a máj, de attól függetlenül puha és porhanyós lett. A férjem is nagyon megdicsért, amit továbbítanom kell! :)

Andi80_

Ennek igazán örülök, kedves egészségetekre :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek