Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás sertésmáj paprikásan

Hagymás sertésmáj paprikásan
Hagymás sertésmáj paprikásan
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomék disznót vágtak és kaptunk két adag májat, amit lefagyasztottam. Most, hogy igyekszem kiüríteni a fagyasztót és helyet készíteni az idei töknek, cukkininek és társaiknak, előkerült. Csirkéből már többször is főztem ezt az ételt, de sertésből még csak most először. Kissé nehezen puhult meg, de végül nagyon finom lett.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Főtt krumplival vagy rizzsel kínáljuk, esetleg mindkettővel. Egy kis savanyú uborka is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megmossuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
  2. 2 ek zsíron a karikákra vágott hagymákat üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a májat, és azt is fehéredésig sütjük, majd rászórjuk a borsot és a pirospaprikát, felöntjük vízzel.
  3. Fedő alatt puhára főzzük.
  4. Ha megpuhult és elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről, és megsózzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 107 160
elküldve: 9
receptkönyvben: 232
elkészítve: 28/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymás máj, resztelt máj, sertésmáj pirítva

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kmary2
kmary2 Fri, 2013-07-05 16:07

Én már csak így fogom csinálni!!!!Szuper lett!
Hozzá kell tennem, hogy előtte még soha nem is csináltam.
Mondjuk nekem is egy kicsit még fagyos volt a máj, de attól függetlenül puha és porhanyós lett.
A férjem is nagyon megdicsért, amit továbbítanom kell! :)

evamaria47
evamaria47 Wed, 2012-07-25 10:09

A vörösborral főzést én is gyakran alkalmazom,májnál is remekül bevált.
Sertésmájnál én egy régebben valahol olvasott praktikát is szoktam alkalmazni.A lemosott,leszárított májat nagyon vékonyan bekenem mustárral, tejet öntök rá és minimum 2-3 órán át így hagyom,majd leszűrve,lecsepegtetve elkészítem.Nálam ez a módszer mindig sikerrel járt.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2012-07-27 11:51

Kedves Evamaria47,
Köszönöm a hozzászólást. Fél kg májhoz kb mennyi bort szoktál tenni?
Köszi
Üdv, Andi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2012-07-25 09:39

Kedves Zoli,
Köszönöm szépen a tanácsokat. Mindíg tanul az ember valamit. Ezért is jó ez a szuper közösség ;-)
Szép napot kívánok!
Üdv, Andi

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2012-07-25 06:47

Kedves Andi !
Én vörösborral szoktam felönteni, aminek az alkohol tartalma a főlés során teljesen elpárolog. Így nyugodtan lehet a gyerekeknek is adni. A májat hústűvel a párolás közben megszúrom , ha nem jön belőle véres lé, akkor kész. Egyébként túlsütve- túlfőzve kemény lesz A sztoridban leírt " nehezen puhult meg " valószínűleg a miatt volt, hogy nem olvadt ki rendesen az elkészítés előtt. További jó sütés - főzést kívánok : Zoli

437
sertésmáj 40 dkg
bors 0.5 tk
1 csipet
vöröshagyma 2 közepes fej
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál