r
Nosalty Logó

Gombás-sonkás palacsinta rántva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Gombás-sonkás palacsinta rántva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 1414 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 5656 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Összesen 254 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2206.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1414 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144 g

Zsír

  • Összesen
    393.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8824.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    4980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    135 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 5656 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Először a gombát megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rászórjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  3. A sonkát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  4. A palacsintához a tojásokat egy tálba ütjük, a sóval habosra kavarjuk. Beleszitáljuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává kavarjuk. Beleöntjük az olajat.
  5. Egy nagyobb méretű palacsintasütőt felforrósítunk, az első palacsinta alá öntünk 1 kk olajat, majd megsütjük a palacsintákat.
  6. Ha megpuhult a gomba és a leve elfőtt, a palacsintákat egyesével a pultra fektetjük.
  7. Elosztjuk rajtuk a gombát úgy, hogy a szélén kb. 2-3 cm-en ne legyen töltelék, így könnyebb lesz feltekerni.
  8. A gomba tetejére szórjuk a sajtot, majd a sonkát.
  9. A palacsinták két oldalát felhajtjuk, majd feltekerjük. Megtűzzük fogpiszkával.
  10. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát.
  11. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött palacsintákat.
  12. Egy magasabb falú edénybe olajat forrósítunk, és kb. 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük a palacsintákat.
  13. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17274
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sonkás palacsinta rántva
Andi80_ 380 recept

Ez egy laktató és finom étel, ami alkalmas a húsvétról megmaradt sonka felhasználására is. Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de azt hiszem, megéri belevágni. Zöldborsós rizzsel tálaltam, de kínálhatunk hozzá krumplipürét is.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek