Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsdarabos meggydzsem

Gyümölcsdarabos meggydzsem
Gyümölcsdarabos meggydzsem
135 perc / előkészület: 120 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégére beérett a meggy a kertben. Sajnos idén a fagy miatt nem lesz sárgabarack, amiből minden évben főzünk lekvárt. Ezért lett a meggy sorsa a dzsemfőzés.

A magvalás eléggé türelem játék, de nagyon megéri dolgozni vele.

Kimondottan gyümölcsdarabos dzsemet szerettem volna. Ha valaki pürésebben szereti, az ledarálhatja, vagy kézzel jól szétnyomkodhatja.

Üvegbe töltéskor még elég folyékony, de másnapra szépen megköt.

Ebből az adagból 33 kisebb üvegnyi dzsem lett.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Isteni finom islerbe, linzerbe, zserbóba vagy akár palacsintába.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet átválogatjuk, a hibásakat és a szárakat, leveleket eltávolítjuk.

  2. Alaposan, több léről megmossuk. Kimagvaljuk.

  3. Egy vagy két nagy fazékban feltesszük főni. Amikor már fő, belekeverjük a cukorral elkevert dzsemfixet, és forrástól számítva még 5 percig főzzük.

  4. A tűzről levéve belekeverjük a tartósítószert, és az előzőleg kimosott, megszáradt üvegekbe töltjük.

  5. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 70 252
elküldve: 9
receptkönyvben: 176
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggylekvár, gyümölcsdzsem, gyümölcslekvár

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Wed, 2015-06-24 22:17

Én azért a biztonság kedvéért minden üveg tetejére dobok egy késhegynyi nátrium-benzoátot!

hanyat
hanyat / hanyat Mon, 2014-06-23 18:16

Szalicil akkor sem árt a tetejére. Rumot és fahéjat szoktam még tenni bele. Istenien megbolondítja!

1111
meggy 7 kg
cukor 2 kg
dzsemfix 3 csomag
nátrium-benzoát 16 kk