r
Nosalty Logó

Barackos-tejfölös sütemény

Andi80_
Barackos-tejfölös sütemény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

957
Kalória
16.9g
Fehérje
122.1g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
162.3g
Víz
99.3g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
53.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    265.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6595.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    732.6 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    973.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2885 micro
  • β-crypt
    412 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 5739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
  3. A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
  4. A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
  5. Kenjük ki a tepsit margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
  6. Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával.
  7. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
  8. Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
  9. Előmelegített sütőben süssük meg.
  10. Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 12 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33

A nagy konyhafelújítás közben került elő pár receptes füzet, közöttük a 2010-es Rama Receptnaptár. Itt találtam ezt a sütikét. Igaz, hogy a Könnyű túrós sütemény tésztája annyira bevált, hogy inkább azzal készítettem. A krém nekem a krémeshez hasonlít, amibe gyümölcsöt szórtak. Sajnos idén lefagyott az összes barack a kertben, ezért konzervet használtam. Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket fel lehet használni. Általában a pogácsákat, sós kelt tésztákat a sárgájával kenem le sütés előtt, a fehérjéket kis edénykében lefagyasztom. Sütés előtti nap kiveszem, és a hűtőben hagyom felolvadni.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

7 nap, 7 étel – Főételnek is beillő laktató levesekkel...

Így, gőzerővel készülve az ünnepekre, tudat alatt is igyekszünk kicsit jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra, hogy karácsonykor minden bűntudat nélkül csússzon le. A hétre laktató leveseket hoztunk nektek, amikkel a jóllakás garantált, így második sem kell utánuk. Elég lesz most egy fogás!

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...