r
Nosalty Logó

Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 3196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9762.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    6591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Fél cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
  6. A hosszabbik oldaláról levágunk egy kb. 4-5 cm széles csíkot. Ezt feltekerjük, mint a csigát. Ez lesz a virág közepe. A tepsi közepére helyezzük.
  7. A maradék tésztát 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat negyedeljük. Így 12 db bukta alapot kapunk.
  8. A sajtból 12 db kb. 1*6-7 cm méretű rudakat vágunk, amit betekerünk 1-1 sonka szeletbe. A feltekert sonkaszeletet a tésztalap közepére helyezzük.
  9. A két szélét kicsit felhajtjuk kb. 2 cm vastagon, majd feltekerjük, és a tésztaszélet a bukta oldalához csípjük.
  10. A buktákat körberakjuk a tekercsen, és ha kész vagyunk, letakarva további 35 percet kelesztjük.
  11. Lekenjük egy egész, felvert tojással.
  12. Előmelegített sütőben 30 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  13. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk kb. 10 percet átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3561
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Ajánló

Friss zöldségekkel, paprikával, paradicsommal, uborkával, esetleg ketchuppal, majonézzel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág
Andi80_ 380 recept

Nem is emlékszem, hogy valaha készítettem-e sós buktát. Így most ebbe is belevágtam. Egy hétköznapi ebéd második fogása volt. A kisfiam alig várta, hogy kézmelegre hűljön, rögtön kettőt is megeszegetett.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek