r
Nosalty Logó

Fahéjas meggyleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Andi80_
Fahéjas meggyleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 719 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 181 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 719 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk.
  2. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.
  3. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.
  4. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.
  5. Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és 2-3 perc után elzárjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 211380
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 23.

Ajánló

Nyáron jól behűtve, télen melegen kínáljuk. Természetesen befőtt meggyből is készíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas meggyleves
Andi80_ 380 recept

Szerencsére idén szépen termett a meggyfa a kertben. Este elkészítettem ezt a gyors, egyszerű és krémes leveskét, másnap pedig jól behűtve kínáltam ebédre.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kipróbálom,köszi!

Andi80_

Nagyon szívesen :-)

ocsyzsu

isteni finom. köszi a receptet

Andi80_

Nagyon szívesen :-) Kedves egészségetekre!

Törölt felhasználó

Kezd? háziasszonyként elkészítettem ma :) Isteni! Igaz hogy elfelejtettem vaniliás cukrot hozni, de anélkül is isteni :)

Andi80_

Örülök, kedves egészségetekre! :-)

Törölt felhasználó

Elkészítettem nagyon szuper!! köszi?

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre! :-)

Csibaba13

Szép napot! Köszönöm szépen a receptet...most készül...:)

Andi80_

Nagyon szívesen :-)

Csibaba13

Nagyon finom lett..:) Még egyszer köszönöm...:) Üdv: Csibaba13

Andi80_

Kedves egészségetekre!

Törölt felhasználó

Egy kicsit másítottam epret is tettem bele!! Köszönöm finom volt..ebben a nagy melegben!!! Postásunk találó mondata szerint "ilyen forróságban a halak szeme is kisül".:-))) http://kepkezelo.com/images/qpgkktj09ezcf64ieir.jpg

Andi80_

Nagyon guszta lett, kedves egészségetekre! :-)

Törölt felhasználó

Az én konyhámból szám?zve van a szegf?szeg,ezért a maggylevesb?l hiányzott ez az íz.Így is mindenkinek nagyon teteszett.Köszönöm a receptet.

Andi80_

Kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Amikor el?ször megcsináltam jól sikerült, nagyon finom volt, aztán minél többször csináltam, annál rosszabb lett, például a tegnapi adag után mondtam azt, hogy hagyom ezt a receptet. Pedig finom. Most vagy én vagyok ennyire béna már, vagy nem tudom. Aki szokot csinálni és tud segíteni azt nagyon megköszönném. 1, Például 50 dkg meggyhez pontosan hány dl víz kell? 2, Bef?ttlével egyértelm?en finomabb, de mi van azzal, aki a fáról szedi? Mivel lehetne olyan szép szín?re varázsolni? 3, Hogy tudnám megoldani, hogy s?r? legyen, mert akár meddig f?zöm, nem s?r?södik be annyira. 4, Valamint, a habarásnál az a tapasztalom, hogy nem szabad a leves levéb?l bele önteni, hanem csak simán kikeverni a pudingport a tejszínnel és beleönteni. Azonban ezzel is nekem mindig vagy csomós lesz (folyamatos kevergetés mellett is), vagy ilyen kis fehér pöttyök lesznek benne. Köszönöm a segítséget el?re is.

Kovács Kató

Adam90! Én félreteszek olynan cc.15dk meggyet amit a tejszínnel ?sszeturmixolok és így s?rübb lesz a leves persze ez a leves mennyiségét?l is függ,hogy mennyit turmixol le.Remélem segítettem?

Törölt felhasználó

Kovács Kató! Ett?l sajnos nem lettem okosabb és meg kell mondanom, eddig még nem sikerült egyetlen receptb?l sem finom levest csinálnom. :(

Andi80_

Kedves Ádám, Egyáltalán nem vagy béna, sokunknak nem sikerül mindig ugyanúgy minden étel. 1., Azt nem tudom pontosan, hogy mennyi víz kell hozzá, de azt ajánlom, hogy annyi vízzel töltsd fel, ami épp ellepi és ha kevésnek találod, akkor kés?bb majd lehet még hozzá tenni. 2., A bef?ttlé már eleve sötétebb, hisz beszínez?dött. A fáról szedett meggy is megszínezi. Annál intenzívebb, minél többet áll, tovább van h?tve. Ha nem találod elég sötétnek, kimagvalt gyümölcsb?l is készítheted, akkor hamarabb "fest", vagy a vaníliás pudingpor helyett használhatsz epreset. 3., Tégy bele több pudingport, mondjuk fél tasakkal vagy 1,5 jó púpos ek-nyit. Itt is igaz, hogy kés?bb könnyebb hígítani, mint újra s?ríteni. 4., A habarást azért így készítem, mert a h?kiegyenlítés elve miatt a hideg tejszínt?l a forró leves becsomósodik. Ami nekem bevált: a leves levéb?l teszek hozzá 1 ek-al, de közben folyamatosan kavarom a habarást, (nekem a kanál helyett a kézi habver? vált be, az tökéletesen kever), majd megint 1 ek, majd megint és legvégül vagy lehúzom a lángról a levest, vagy egész kicsire mérséklem, folyamatosan kavarom a levest és lassan belecsorgatom a már felhígított, langyos habarást. Remélem tudtam segíteni és azért nem ment el a kedved t?le. További kellemes id?töltést kívánok a konyhában! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Kedves Andrea! Köszönöm a tippeket, legközelebb megpróbálom ezekkel megcsinálni. :) Annyira rájöttem, hogy mikor beleöntjük a s?rítést, folyamatosan kavarni kell, így (nem mindig) valószín?leg nem csomósodik meg.

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Mindent úgy f?ztem, ahogy írtad, tökéletes! :)

Andi80_

Örülök, hogy ízlett. Kedves egészségetekre :-)

Cila Mila

Fantasztikus lett! Pont olyan, mint gyerekkorunkban! :-)

Törölt felhasználó

Egy pici citromlevet (frissen facsart) tettem még bele, de ezen kívül tökéletes :) Köszönöm

nikcy

Köszönöm ezt a nagyszer? receptet. Nagyon finom lett, ezen a forró nyári napon nagyon jól jött

Törölt felhasználó

Kedves Andi80! Azt szeretném kérdezni , hogy tejszín helyett használhatok tejet is? Nincs itthon tejszínem :( Köszönöm el?re is! :)

Andi80_

Igen, tej és akár tejföl is megfelel hozzá :-)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :-) Elkészítettem. Nagyon, nagyon finom lett! Köszönjük szépen! :-)

Pitypang21

Kedves Andi80! Megláttam és elkészítettem! Melegen belekóstolva is finom. Már a h?t?ben didereg. Köszönjük a receptet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.