Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas meggyleves

Fahéjas meggyleves
Fahéjas meggyleves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére idén szépen termett a meggyfa a kertben. Este elkészítettem ezt a gyors, egyszerű és krémes leveskét, másnap pedig jól behűtve kínáltam ebédre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyáron jól behűtve, télen melegen kínáljuk. Természetesen befőtt meggyből is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A gyümölcsöt alaposan, több léről átmossuk, ha van zöld része, szár és levél, eltávolítjuk.

  2. Feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy.

  3. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat.

  4. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levével kicsit bekeverjük, hogy ne legyen hideg, mikor a levesbe öntjük.

  5. Beleöntjük a tejszínt a levesbe, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és 2-3 perc után elzárjuk.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 160 351
elküldve: 26
receptkönyvben: 611
elkészítve: 87/99
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes meggyleves, pudingos meggyleves, hideg meggyleves

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoci92
zsoci92 Tue, 2016-08-02 13:09

Ma először elkészítettem és nagyon finom lett!
Gyorsan kész van, egyszerű elkészíteni, nem sok alapanyag kell hozzá...Mentve a receptkönyvbe! :D

Humoroska
Humoroska Sun, 2015-12-13 13:29

Ma ez volt az ebéd! Ugyanolyan finom ez így advent idején is, nem csak nyáron...:)
Köszi a receptet!

Pitypang21
Pitypang21 Thu, 2015-07-02 14:26

Kedves Andi80! Megláttam és elkészítettem! Melegen belekóstolva is finom. Már a hűtőben didereg. Köszönjük a receptet! :)

renat1A
renée / renat1A Tue, 2015-06-16 10:52

Kedves Andi80!
Azt szeretném kérdezni , hogy tejszín helyett használhatok tejet is? Nincs itthon tejszínem :( Köszönöm előre is! :)

renat1A
renée / renat1A Thu, 2015-06-18 05:22

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :-) Elkészítettem. Nagyon, nagyon finom lett! Köszönjük szépen! :-)

nikcy
nikcy Sat, 2015-06-13 17:13

Köszönöm ezt a nagyszerű receptet. Nagyon finom lett, ezen a forró nyári napon nagyon jól jött

S_Dani
S_Dani Thu, 2014-12-18 12:04

Egy pici citromlevet (frissen facsart) tettem még bele, de ezen kívül tökéletes :)
Köszönöm

agi1028
agi1028 / agi1028 Wed, 2014-07-02 21:20

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Mindent úgy főztem, ahogy írtad, tökéletes! :)

Adam90
Adam90 Wed, 2014-05-28 18:24

Amikor először megcsináltam jól sikerült, nagyon finom volt, aztán minél többször csináltam, annál rosszabb lett, például a tegnapi adag után mondtam azt, hogy hagyom ezt a receptet. Pedig finom. Most vagy én vagyok ennyire béna már, vagy nem tudom. Aki szokot csinálni és tud segíteni azt nagyon megköszönném.

1, Például 50 dkg meggyhez pontosan hány dl víz kell?
2, Befőttlével egyértelműen finomabb, de mi van azzal, aki a fáról szedi? Mivel lehetne olyan szép színűre varázsolni?
3, Hogy tudnám megoldani, hogy sűrű legyen, mert akár meddig főzöm, nem sűrűsödik be annyira.
4, Valamint, a habarásnál az a tapasztalom, hogy nem szabad a leves levéből bele önteni, hanem csak simán kikeverni a pudingport a tejszínnel és beleönteni. Azonban ezzel is nekem mindig vagy csomós lesz (folyamatos kevergetés mellett is), vagy ilyen kis fehér pöttyök lesznek benne.

Köszönöm a segítséget előre is.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2014-07-08 07:57

Kedves Ádám,

Egyáltalán nem vagy béna, sokunknak nem sikerül mindig ugyanúgy minden étel.
1., Azt nem tudom pontosan, hogy mennyi víz kell hozzá, de azt ajánlom, hogy annyi vízzel töltsd fel, ami épp ellepi és ha kevésnek találod, akkor később majd lehet még hozzá tenni.
2., A befőttlé már eleve sötétebb, hisz beszíneződött. A fáról szedett meggy is megszínezi. Annál intenzívebb, minél többet áll, tovább van hűtve. Ha nem találod elég sötétnek, kimagvalt gyümölcsből is készítheted, akkor hamarabb "fest", vagy a vaníliás pudingpor helyett használhatsz epreset.
3., Tégy bele több pudingport, mondjuk fél tasakkal vagy 1,5 jó púpos ek-nyit. Itt is igaz, hogy később könnyebb hígítani, mint újra sűríteni.
4., A habarást azért így készítem, mert a hőkiegyenlítés elve miatt a hideg tejszíntől a forró leves becsomósodik. Ami nekem bevált: a leves levéből teszek hozzá 1 ek-al, de közben folyamatosan kavarom a habarást, (nekem a kanál helyett a kézi habverő vált be, az tökéletesen kever), majd megint 1 ek, majd megint és legvégül vagy lehúzom a lángról a levest, vagy egész kicsire mérséklem, folyamatosan kavarom a levest és lassan belecsorgatom a már felhígított, langyos habarást.
Remélem tudtam segíteni és azért nem ment el a kedved tőle.
További kellemes időtöltést kívánok a konyhában! Üdv:Andi

Adam90
Adam90 Tue, 2014-07-15 17:07

Kedves Andrea!

Köszönöm a tippeket, legközelebb megpróbálom ezekkel megcsinálni. :) Annyira rájöttem, hogy mikor beleöntjük a sűrítést, folyamatosan kavarni kell, így (nem mindig) valószínűleg nem csomósodik meg.

Kovács Kató
Kovács Kató Sun, 2014-06-08 10:17

Adam90!

Én félreteszek olynan cc.15dk meggyet amit a tejszínnel ősszeturmixolok és így sűrübb
lesz a leves persze ez a leves mennyiségétől is függ,hogy mennyit turmixol le.Remélem
segítettem?

Adam90
Adam90 Tue, 2014-06-17 22:50

Kovács Kató!

Ettől sajnos nem lettem okosabb és meg kell mondanom, eddig még nem sikerült egyetlen receptből sem finom levest csinálnom. :(

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-05-22 07:36

Az én konyhámból száműzve van a szegfűszeg,ezért a maggylevesből hiányzott ez az íz.Így is mindenkinek nagyon teteszett.Köszönöm a receptet.

Csibaba13
Csibaba13 Sun, 2013-07-28 17:45

Nagyon finom lett..:) Még egyszer köszönöm...:)
Üdv: Csibaba13

kovacsrekaa
kovacsrekaa Tue, 2013-07-02 13:46

Kezdő háziasszonyként elkészítettem ma :) Isteni! Igaz hogy elfelejtettem vaniliás cukrot hozni, de anélkül is isteni :)

180
meggy 50 dkg
fahéj 1 kk
1 csipet
cukor 4 ek
szegfűszeg 5 db
vaníliás pudingpor 1 ek
főzőtejszín 200 ml
vaníliás cukor 1 csomag