Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges pillangók

Zöldséges pillangók
Zöldséges pillangók
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (60)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy újabb próbálkozás arra, hogy mit is lehet a kelt tésztából készíteni. Párom sós párti inkább, mint édes, a színes zöldségek pedig olyan szépen feldobják, hisz már közeleg a tavasz, alig várjuk, ezért esett a választásom a pillangó formára.

Igazán laktató, akár uzsonnára vagy reggelire. Ha előző nap készítjük, légmentesen elzárva másnap is finom, puha.

10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.

  2. Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  3. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.

  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.

  5. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.

  6. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.

  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.

  8. A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.

  9. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.

  10. 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

  11. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 152 027
elküldve: 171
receptkönyvben: 3 925
elkészítve: 268/291
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtkrémes tekercs, töltött háromszög, zöldséges kelt tészta

Hozzászólások (60)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heart
sunshine / heart Mon, 2018-07-02 17:35

Nagyon finomnak tunik! Ma kiprobalom :) Ilyet Amerikaban nem ismernek,csak a gyorsfagyasztott verziot, ami tele van adalekanyaggal.
Majd el akarom kesziteni milanoisan meg gombasan is.

Trixi63
Trixi63 Sun, 2015-06-21 19:06

Kedves Andi!
Már többször sütöttem ezt az isteni szuper receptet, mindig nagy sikerrel!! Köszönet érte!! :)
Most is szeretném elkápráztatni vele a barátaimat, de előre kellene dolgoznom. Tehát azt szeretném kérdezni, hogy az elkészült, megtöltött rudakat, vagy esetleg a feldarabolt pillangókat lefagyaszthatom-e? Majd sütés előtt szobahőmérsékleten felengedve sütném meg. Szerinted?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv. Trixi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2015-06-22 06:11

Kedves Trixi, Örülök, hogy ilyen sikere van nálatok ennek a finomságnak. Sajnos nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Pogácsával már próbálkoztam ilyen módon, de nekünk nem ízlett a végeredmény. Úgy gondolom, hogy tégy előtte egy próbát ha van rá lehetőséged, nehogy balul üssön ki a barátok előtt :-)
Kellemes sütögetést kívánok! Andi

lajos02
lajos02 Sun, 2014-09-07 14:52

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Annyit változtattam: a tésztájába tettem még+1 ek. zsírt, és a töltelékhez csirkemell sonkát szeleteltem! Köszi a receptet!

mano180
mano180 Sun, 2014-09-14 19:01

Nekem gázsütőm van,és nem is a legújabb,de így is isteni finom lett!Szerintem mindenképp próbáld ki a receptet,megéri!:)

lilienbirsalma
lilienbirsalma Sun, 2014-08-31 11:10

Szia! Az előbb sült kis és isteni lett. Az enyémben krémsajt, sajt, piros paprika, újhagyma és kukorica van. Krumplileves mellé készítettem. A család apraja is szereti :) köszönöm szépen!!

annam
annam / annam Fri, 2014-05-09 22:33

isteni lett. köszönöm a receptet. a tejes gőzöléses ötletet meg különösen, másnapra is puha maradt.

Krampusz53
Krampusz53 Fri, 2014-02-21 13:34

Kedves Andi!
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Én csak annyit változtattam rajta, hogy az 50 dkg lisztbe 30 dkg sima lisztet, 10 dkg durum és 10 dkg graham lisztet adtam.
Nagyon finom lett! Köszönjük!
Anikó

firstlady
firstlady Wed, 2014-10-29 07:55

Ó, hogy ez milyen gyönyörű! Ritkán sajnálom magam amiatt, hogy nem ehetek fehér lisztet, de most elszontyolodtam. Abban a reményben kezdtem a hozzászólásokat olvasni, hogy hátha valaki jelenti, hogy tk., durum- vagy grahamliszttel is el tudta készíteni. :-) Köszönöm szépen. És persze az alapreceptet Adinak.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2014-02-21 13:40

Kedves Anikó, Ez is egy izgalmas összeállítás. Köszönöm, hogy megírtad.
Kedves egészségetekre :-)
Szép hétvégét kívánok!
Üdv:Andi

LKari76
LKari76 Wed, 2014-02-19 10:39

Kedves Andi!
Életemben először írok hozzászólást, de nem hagyhatom szó nélkül: ez a recept frenetikusan jó!

csukcs
Csillu / csukcs Sat, 2014-02-08 14:12

Kedves Andi!
Ma elkészítettem ezeket a zöldséges pillangókat. Tökéletesek lettek. Nagyon jó a recept. Köszönöm, hogy felraktad!
Üdvözlettel! csukcs

witch
witch / witch Sun, 2014-02-02 01:11

Vegre eljutottam az elkeszitesig, hat, hogy ez milyen finom es az enyem is ilyen gyonyoruen nez ki! Nem is gondoltam volna. :o) Attol feltem, hogy a zoldsegek majd levet engednek es nem sul at a teszta, de nem igy tortent, tokeletes lett! Koszi a receptet, nagyon jo!
udv:witch

Moon79
Moon79 Fri, 2014-01-31 13:05

Szia!
Ez egyszerűen mennyei finom. Ma készítettem el, és hát nyamííííí. :)
Köszi a receptet.
Üdv, Móni

dosika61
dosika61 Wed, 2014-01-29 10:41

Ezt a tejes gőzölést még nem hallottam, de nagyon jó ötlet a kelt tésztákhoz!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-01-26 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Henrietta1983
Henrietta1983 Wed, 2013-10-02 04:38

Köszi a receptet, nagyon finom. Időszűkében első körben 35 aztán betöltve 15 perc volt a kelesztési idő. Így is működött. Nem volt zöldfűszeres tömlős sajt a boltban, ezért simát vettem és felturbóztam fokhagymával és petrezselyemmel. Legközelebb a lilahagymát gombával és petrezselyemmel kis olajon megdinsztelem és a kaliforniai paprikát és a borsót kihagyom :)

h3eniko
h3eniko Wed, 2013-07-10 22:37

Szia Andi!
Nagyon megtetszett a recepted, amikor eloszor meglattam, igy a hetvegen el is keszitettem. Olyannyira lelkes voltam, hogy elhataroztam, hogy teszek egy kis brokkolit is bele. Nem sok, csak 5-6 dkg-ot, hogy a harmonia megmaradjon. Szeretjuk a brokkolit. Gyonyoruek lettek a pillangoim! Amikor a tejes gozolest csinaltam, akkor vettem eszre, hogy a konyhapulton ott vigyorog meg a kikeszitett reszelt sajt meg a kukorica. Upsz... :) Legkozelebb igyekszem nem elfelejteni beletenni oket. :)
Fantasztikusan finomak ezek a pillangok! Csak ketten vagyunk parommal, igy harmadnapra is maradt 2 db. Meg akkor is finom puha volt! Valoszinuleg a tejes gozoles miatt.
Biztosan elkeszitem maskor is! Ajanlom mindenkinek!
Koszonom a receptet!
Eniko

maya52
maya52 Tue, 2014-02-18 17:51

Szia h3eniko El mondod mi az a teljes gözölés?
köszönöm
marian

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2014-02-18 18:10

Kedves Marian, amikor kivesszük a sütőből a péksütit, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva pihentetjük pár percet, ezalatt átgőzöl kicsit a tészta és finom, puha lesz.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-07-16 21:23

Kedves Enikő,
Nagyon szívesen. Én örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett.
Kedves egészségetekre!
Szép hetet kívánok!
Üdv:Andi

dori24
dori24 Mon, 2013-03-25 14:53

A hétvégén megcsináltam nagy sikerrel! Tökéletes a recept! Mindent aszerint csináltam (kivéve a tejes átgőzölést), és a képen látható gyönyörűséges pillangókat kaptam én is! És emellett még nagyon finom is volt!!!!
Gratula hozzá! :-)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-03-27 13:44

Kedves Dori24,
Köszönöm szépen és nagyon örülök, hogy ízlett.
Köszi, hogy elkészítetted és hogy elmondtad :-)
Kedves egészségetekre!
Üdv, Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-24 23:10

Kedves Andi!

Még szebb hetet kívánok, és várjuk mindannyian azt a tavaszt, ez már csak a tél utolsó erölködése...:)
Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-03-01 13:40

Kedves Éva-Anyóca,
Igen napos pár nap van mögöttünk, sokat levegőztünk kint a gyerekekkel, sőt már egy sárga kis krókusz is kivirított a kiskertben.
Ma sajnos szomorkás az idő, lóg az eső lába.
Remélem a hétvége már megint kellemes lesz.
Már vetegettünk pár növénykét cserépbe, a kelbimbó és a fűszernövények már bujkálnak elő.
Nagyon szép hétvégét és jó sütögetést kívánok!
Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 10:25

Kedves Andi!

Köszönöm szépen, a tegnapi nap is elfogadható volt, de a mai, tiszta napos! :)

Sütés és főzés is van, de annyira nagy az öröm, a fűszernövényeim túlélték a telet, és szépen látszanak az új hajtások, a snidling, a sóska, spenót, petrezselyemzöld, a virágok, igen sok a krókusz, jácint, tulipán, nárcisz,...stb.,...jön a tavasz, rügyeznek a fák is. :)
A melléképületünk ereszcsatornájában elkezdtek lakást építeni maguknak a verébcsaládok, nem igazán örülünk nekik, de ez már jelent valamit, a tavaszi madaraink is érkeznek, próbálnak helyet találnia nagy fán, a fészküknek..:)

Most ez jelent nagy örömet, a sütés-főzés után, sőt , lassan helyett is :)

Ügyesek vagytok, hogy már ültettetek, és növöget. :-D

Szép napos hétvégét, és kellemes sétákat kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-02-24 23:08

Kedves Andi!

Csodás, színes, finom falatok, köszönöm szépen a receptet.
Megint finom és gyorsan elkapkodható ételt alkottál, a gyerekeim megfűztek, elkészítem a héten, és viszik majd tízóraira is,...ha egyáltalán el fognak jutni a suliba, és nem szállnak le a bicajról,útközben, hogy megegyék,hmm...:-D
Megoldás: két adagot kell sütni!! :-D
Jut is, marad is..:-D

Szép hétvégét, és várom az ilyen és hasonló csodás finomságokat.:)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 19:00

Kedves Andi!

Csütörtök este duráltam neki magam, és nem csak kifejezetten tízóraira,másnap délelőtt orvoshoz kellett mennem, hátha annyit csinálok, marad, és akkor leves után második fogásnak fantasztikus lesz...gondoltam én .
Elkészíteni tudtam, illatozni és nézni,/ frissen a párom kicsent párat belőle, szerinte is isteni! :) /, másnap reggel becsomagolni tudtam az "éhező" tini gyerekeimnek, mire én hazaértem, ( nem értem, mondjuk, ha kapsz időpontot 10-re, miért jutsz be a vizsgálatra 13 órakor?!?!, mire hazaértem, már a gyerekeim rég otthon voltak, persze, hogy letámadták :) , addigra már csak a tál alján lévő morzsa mutatta, hogy ott volt..:(
Amúgy nagyon guszta lett, elmondásuk szerint finom, és ezek alapján, újrázni fogok! :)
Szép hétvégét!

Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-02-24 10:31

Szia Andi, csodás kis darabok!!! Gratulálok, szuper ügyes vagy!!! T:)

818
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 3 dl
2 kk
margarin 5 dkg
tömlős krémsajt 100 g
1 csipet
szerecsendió 1 csipet
zöldborsó 5 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
csemegekukorica 15 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 db
metélőhagyma 1 csokor
trappista sajt 10 dkg
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 teáskanál
tej 2 ek