Zöldséges pillangók
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
75g tej42 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g margarin90 kcal
A töltelékhez
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
38g csemegekukorica32 kcal
-
6 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
5g tej3 kcal
Összesen
831
Kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g tej168 kcal
-
8g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
A töltelékhez
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
25 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
3321
Kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
27.9g finomliszt101 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.8g margarin20 kcal
A töltelékhez
-
5.6g tömlős krémsajt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.8g zöldborsó2 kcal
-
9.5g lilahagyma3 kcal
-
8.4g csemegekukorica7 kcal
-
1 kcal
-
10g metélőhagyma3 kcal
-
5.6g trappista sajt20 kcal
A tetejére
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
1.1g tej1 kcal
Összesen
184
Kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 170.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1720 micro
-
β-crypt 160 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
831
Kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 114.9 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7230.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1367 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1438 mg
-
Nátrium 3863 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 682.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 451 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 733 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 771 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 6881 micro
-
β-crypt 641 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3149 micro
Összesen
3321
Kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
184
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
100 g tömlős krémsajt
-
1 csipet só
-
1 csipet szerecsendió
-
5 dkg zöldborsó
-
1 nagy fej lilahagyma
-
15 dkg csemegekukorica
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
1 csokor metélőhagyma
-
10 dkg trappista sajt
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál szezámmag
-
2 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.
- A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.
- Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.
- A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
- Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
- 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x38
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 2623
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 163012
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Andi80_
380 recept
Ez egy újabb próbálkozás arra, hogy mit is lehet a kelt tésztából készíteni. Párom sós párti inkább, mint édes, a színes zöldségek pedig olyan szépen feldobják, hisz már közeleg a tavasz, alig várjuk, ezért esett a választásom a pillangó formára. Igazán laktató, akár uzsonnára vagy reggelire. Ha előző nap készítjük, légmentesen elzárva másnap is finom, puha. 10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.
Hozzászólások (27)
Szia! Nagyon jól néz ki ,biztos finom is ! Recept mentve. Üdv,Évi
Szia, Igen, isteni finom volt. Jó sütögetést, érdemes kipróbálni. :-) Üdv, Andi
Kedves Andi! Csodálatosat alkottál! Vidám és mégis elegáns. Gratulálok! Mentettem, hogy kell? pillanatban elkápráztathassam vele a szeretteimet. :) Üdv: Fahéj
Kedves Fahéj, Köszönöm szépen a dicséretet. Biztosan ízleni fog a családnak, :-) nálunk nagyon hamar elfogyott. Szép estét! Üdv, Andi
Kedves Andi! Ez tényleg gyönyör?séges!!!
Kedves Édrien, Igazán köszönöm :-) Üdv, Andi
Gondolhattam volna, hogy mar megint Te alkottal egy ilyen finomsagot! Es milyen guszta, mikor lesz eheto kepernyon keresztul? Senki nem akarja feltalalni?
Kedves Witch, Örülök, hogy tetszik. Ha ezt valaki feltalálná, nem gy?znénk állandóan fogyózni :-D Szép estét kívánok! Andi
Kedves Andi, nagyon ugyes vagy, gyonyoru a sutid! En viszont annal benabb vagyok a kelt tesztakkal..:-( Mit jelent az 1. pontban az alaposan kidgasztjuk? Hany perc?
Szia Boribon, kedves vagy. Ne izgulj, valaha én is kezd? voltam a kelt tészták terén, ki kell tapasztalni a dolgokat, sokat kell gyakorolni :-) Az alaposan kidagasztás nálam azt jelenti, hogy kézzel, er?sen gyúrom, gyömöszölöm a tésztát, ha leválik az edény faláról és már nem ragad, kezd jó lenni, ha már a kezünkr?l is, akkor jó. Ez nekem kb. 10-13 perc intenzív munka. Valaki egyszer azt mondta, hogy fakanállal próbált dagasztani, de eltört, ezen mosolyogtam kicsit, én kézzel csinálom. Tessék gyakorolni és beszámolni az eredményr?l. Sok sikert és jó sütögetést. Üdv, Andi
Szia Andi, csodás kis darabok!!! Gratulálok, szuper ügyes vagy!!! T:)
Szia Torma, Igazán kedves vagy, köszönöm a dicséretet :-) Szép estét! Andi
Kedves Andi! Csodás, színes, finom falatok, köszönöm szépen a receptet. Megint finom és gyorsan elkapkodható ételt alkottál, a gyerekeim megf?ztek, elkészítem a héten, és viszik majd tízóraira is,...ha egyáltalán el fognak jutni a suliba, és nem szállnak le a bicajról,útközben, hogy megegyék,hmm...:-D Megoldás: két adagot kell sütni!! :-D Jut is, marad is..:-D Szép hétvégét, és várom az ilyen és hasonló csodás finomságokat.:) Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca, Sor került már a pillangókra? Ízlett a gyerk?cöknek? Szép napot! Andi
Kedves Andi! Csütörtök este duráltam neki magam, és nem csak kifejezetten tízóraira,másnap délel?tt orvoshoz kellett mennem, hátha annyit csinálok, marad, és akkor leves után második fogásnak fantasztikus lesz...gondoltam én . Elkészíteni tudtam, illatozni és nézni,/ frissen a párom kicsent párat bel?le, szerinte is isteni! :) /, másnap reggel becsomagolni tudtam az "éhez?" tini gyerekeimnek, mire én hazaértem, ( nem értem, mondjuk, ha kapsz id?pontot 10-re, miért jutsz be a vizsgálatra 13 órakor?!?!, mire hazaértem, már a gyerekeim rég otthon voltak, persze, hogy letámadták :) , addigra már csak a tál alján lév? morzsa mutatta, hogy ott volt..:( Amúgy nagyon guszta lett, elmondásuk szerint finom, és ezek alapján, újrázni fogok! :) Szép hétvégét! Éva-Anyóca
Kedves Andi! Még szebb hetet kívánok, és várjuk mindannyian azt a tavaszt, ez már csak a tél utolsó erölködése...:) Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca, Igen napos pár nap van mögöttünk, sokat leveg?ztünk kint a gyerekekkel, s?t már egy sárga kis krókusz is kivirított a kiskertben. Ma sajnos szomorkás az id?, lóg az es? lába. Remélem a hétvége már megint kellemes lesz. Már vetegettünk pár növénykét cserépbe, a kelbimbó és a f?szernövények már bujkálnak el?. Nagyon szép hétvégét és jó sütögetést kívánok! Andi
Kedves Andi! Köszönöm szépen, a tegnapi nap is elfogadható volt, de a mai, tiszta napos! :) Sütés és f?zés is van, de annyira nagy az öröm, a f?szernövényeim túlélték a telet, és szépen látszanak az új hajtások, a snidling, a sóska, spenót, petrezselyemzöld, a virágok, igen sok a krókusz, jácint, tulipán, nárcisz,...stb.,...jön a tavasz, rügyeznek a fák is. :) A melléképületünk ereszcsatornájában elkezdtek lakást építeni maguknak a verébcsaládok, nem igazán örülünk nekik, de ez már jelent valamit, a tavaszi madaraink is érkeznek, próbálnak helyet találnia nagy fán, a fészküknek..:) Most ez jelent nagy örömet, a sütés-f?zés után, s?t , lassan helyett is :) Ügyesek vagytok, hogy már ültettetek, és növöget. :-D Szép napos hétvégét, és kellemes sétákat kívánok! Éva-Anyóca
A hétvégén megcsináltam nagy sikerrel! Tökéletes a recept! Mindent aszerint csináltam (kivéve a tejes átg?zölést), és a képen látható gyönyör?séges pillangókat kaptam én is! És emellett még nagyon finom is volt!!!! Gratula hozzá! :-)
Kedves Dori24, Köszönöm szépen és nagyon örülök, hogy ízlett. Köszi, hogy elkészítetted és hogy elmondtad :-) Kedves egészségetekre! Üdv, Andi
Szia Andi! Nagyon megtetszett a recepted, amikor eloszor meglattam, igy a hetvegen el is keszitettem. Olyannyira lelkes voltam, hogy elhataroztam, hogy teszek egy kis brokkolit is bele. Nem sok, csak 5-6 dkg-ot, hogy a harmonia megmaradjon. Szeretjuk a brokkolit. Gyonyoruek lettek a pillangoim! Amikor a tejes gozolest csinaltam, akkor vettem eszre, hogy a konyhapulton ott vigyorog meg a kikeszitett reszelt sajt meg a kukorica. Upsz... :) Legkozelebb igyekszem nem elfelejteni beletenni oket. :) Fantasztikusan finomak ezek a pillangok! Csak ketten vagyunk parommal, igy harmadnapra is maradt 2 db. Meg akkor is finom puha volt! Valoszinuleg a tejes gozoles miatt. Biztosan elkeszitem maskor is! Ajanlom mindenkinek! Koszonom a receptet! Eniko
Kedves Enik?, Nagyon szívesen. Én örülök, hogy elkészítetted és hogy ízlett. Kedves egészségetekre! Szép hetet kívánok! Üdv:Andi
Szia h3eniko El mondod mi az a teljes gözölés? köszönöm marian
Kedves Marian, amikor kivesszük a süt?b?l a péksütit, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva pihentetjük pár percet, ezalatt átg?zöl kicsit a tészta és finom, puha lesz.
Elkészítettem és nagyon finom lett. Köszönöm szépen :D
Nagyon szívesen, kedves egészségetekre! :-)
Köszi a receptet, nagyon finom. Id?sz?kében els? körben 35 aztán betöltve 15 perc volt a kelesztési id?. Így is m?ködött. Nem volt zöldf?szeres töml?s sajt a boltban, ezért simát vettem és felturbóztam fokhagymával és petrezselyemmel. Legközelebb a lilahagymát gombával és petrezselyemmel kis olajon megdinsztelem és a kaliforniai paprikát és a borsót kihagyom :)
Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)
Ezt a tejes g?zölést még nem hallottam, de nagyon jó ötlet a kelt tésztákhoz!
Valóban, örülök, hogy segíthettem :-)
Szia! Ez egyszer?en mennyei finom. Ma készítettem el, és hát nyamííííí. :) Köszi a receptet. Üdv, Móni
Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)
Vegre eljutottam az elkeszitesig, hat, hogy ez milyen finom es az enyem is ilyen gyonyoruen nez ki! Nem is gondoltam volna. :o) Attol feltem, hogy a zoldsegek majd levet engednek es nem sul at a teszta, de nem igy tortent, tokeletes lett! Koszi a receptet, nagyon jo! udv:witch
Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)