Zöldséges pillangók
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
75g tej42 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g margarin90 kcal
A töltelékhez
-
25g tömlős krémsajt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
38g csemegekukorica32 kcal
-
6 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
-
5g tej3 kcal
Összesen
831
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g tej168 kcal
-
8g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
A töltelékhez
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
25 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
3321
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
27.9g finomliszt101 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
16.7g tej9 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.8g margarin20 kcal
A töltelékhez
-
5.6g tömlős krémsajt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.8g zöldborsó2 kcal
-
9.5g lilahagyma3 kcal
-
8.4g csemegekukorica7 kcal
-
1 kcal
-
10g metélőhagyma3 kcal
-
5.6g trappista sajt20 kcal
A tetejére
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.1g szezámmag1 kcal
-
1.1g tej1 kcal
Összesen
184
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 170.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1720 micro
-
β-crypt 160 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Összesen
831
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 114.9 g
Zsír
-
Összesen 103.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7230.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1367 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1438 mg
-
Nátrium 3863 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 475.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 682.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1374 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 451 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 733 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 771 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 6881 micro
-
β-crypt 641 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3149 micro
Összesen
3321
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
184
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
100 g tömlős krémsajt
-
1 csipet só
-
1 csipet szerecsendió
-
5 dkg zöldborsó
-
1 nagy fej lilahagyma
-
15 dkg csemegekukorica
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
1 csokor metélőhagyma
-
10 dkg trappista sajt
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál szezámmag
-
2 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot.
- A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból.
- Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt.
- A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
- Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük.
- 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28x38
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 2640
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 167179
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Ez egy újabb próbálkozás arra, hogy mit is lehet a kelt tésztából készíteni. Párom sós párti inkább, mint édes, a színes zöldségek pedig olyan szépen feldobják, hisz már közeleg a tavasz, alig várjuk, ezért esett a választásom a pillangó formára. Igazán laktató, akár uzsonnára vagy reggelire. Ha előző nap készítjük, légmentesen elzárva másnap is finom, puha. 10 nagyobb méretű pillangó lett ebből az adagból.