r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ribizlis-túrós rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 748 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4482 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 306 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.3 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 748 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8251.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 4482 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport.
  2. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A töltelékhez a túrót egy tálban egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt, és jól elkeverjük.
  4. A ribizlit megmossuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük.
  5. A tepsit kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk az első lapot, és a kikent tepsibe fektetjük, villával kicsit megszúrkáljuk. A tölteléket szépen eloszlatjuk rajta.
  7. Elnyújtjuk a másik lapot is, és egy késsel kb. 1 cm széles csíkokat vágunk, és a sütit berácsozzuk.
  8. A rácsok közé 2-2 szem ribizlit teszünk.
  9. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16826
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Ajánló

Tálalhatjuk porcukorral meghintve.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ribizlis-túrós rácsos
Andi80_ 380 recept

Ez a sütike a Könnyű túrós sütemény továbbgondolt változata. A ribizli savanykás íze tökéletesen illik a túróhoz. Mivel a tészta két laphoz lett készítve, maradt meg némi anyag, abból pedig szaggattam pár linzerkarikát. :-)

Hozzászólások (6)

Katicabogaram

Kedves Andi! Nagyon szép lett a sütid! Mekkora tepsiben sütötted és milyen vastagra hagytad a tésztát? Üdv.: Bogi

Andi80_

Kedves Bogi, Köszi. :-) A tepsi nem túl nagy: 20x33 cm. A tészta kb olyan 0,5 cm vastag lehet nyersen. Pontosan nem tudom, mert úgy csináltam, hogy nyújtottam és néha a tepsi hátához mértem, hogy jó-e már a méret és az alak. Nem csak dekoratív, de nagyon fincsi is, megéri kipróbálni :-) Szép estét! Üdv, Andi

malomkert

Ez igazán nagyon guszta ,már mentettem is. Hétvégén vendégeim jönnek és ezt fogom elkészíteni. Ráadásul még házi túrom is van. Biztosan isteni lesz. köszi a finom receptet. Szép napot. Éva

Andi80_

Kedves Éva, Hm, házi túró, Isteni lesz :-) Majd írd meg hogy sikerült. Jó sütögetést és vendégvárást! Üdv, Andi

evacili

Nagyon jól néz ki. Itt a ribizli szezon, megcsinálom. Mentve.

Andi80_

Kedves Evacili, Bizony-bizony, fincsi, piros ribizlik :-D Jó sütögetést! Üdv, Andi

Adriennke26

Kedves Andi, köszönöm a receptet, nagyon finom lett a süti. Én egy kicsit módosítottam a tölteléken: mivel itt Németországban a túró krémes állagú, én már nem tettem bele tejfölt, illetve beleraktam még 1 tasak vaníliás cukrot, illetve egy tojássárgáját és a felvert tojásfehérjét. Ha megéri a süti a holnapot, akkor gondolom, hogy még finomabb lesz, mert puhul a tésztája. Üdv, Adrienn

Andi80_

Kedves Adrienn, Ügyes vagy, jól megoldottad :-) Köszönöm, hogy kipróbáltad. Kedves egészségetekre! Üdv:Andi

Adriennke26

Kedves Andi, újra megsütöttem a sütit, most annyi különbséggel, hogy a túróba is kevertem b?ven ribizlit és kis darabokra vágott cseresznyét, illetve most elhagytam a tojást. Hmmm, nagyon finom lett! Igazán jól variálható recept, biztosan fogom még sütni másfajta gyümölccsel is! Szép napot! Adrienn

Andi80_

Kedves Adrienn, Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat. Boldog vagyok, hogy ilyen sikert arat a sütim. Tényleg sokoldalúan lehet variálni ezek szerint :-) Jó sütögetést és sok finomságot kívánok! Üdv:Andi

regcsiken

Szia! Nagyon jó ez a recept! Már többször megsütöttem! Imádjuk! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek