Sajtos virslivel töltött kiflik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
83g finomliszt303 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
2g só0 kcal
-
58g virsli157 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g szezámmag4 kcal
-
3g tej2 kcal
Összesen
582
Kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
300g tej168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
14g só0 kcal
-
350g virsli942 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
4g szezámmag23 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
3497
Kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
38.2g finomliszt139 kcal
-
1.9g élesztő2 kcal
-
22.9g tej13 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
26.8g virsli72 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
-
1.5g tej1 kcal
Összesen
267
Kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1980.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 1413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
582
Kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.3 g
Zsír
-
Összesen 147.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11884.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 1475 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 1406 mg
-
Nátrium 8480 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 315.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 838 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 809 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
3497
Kcal
- 12% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 908.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
267
Kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
3 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
5 dkg margarin
Elkészítés
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
- A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
- A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Lekenjük a tojások sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
- A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik. 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
- A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38×28
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 82
- 7 napos nézettség: 867
- Össznézettség: 165290
- Feltöltés dátuma: 2013. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Andi80_
380 recept
Férjemnek kedveskedtem ezzel a finomsággal. Puha, omlós a tésztája. Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínálhatjuk. 32 db kiflike lett ebből az adagból.
Hozzászólások
Bocsánat Andi 80,de nem találtam meg kinek írhatnám meg amit gondolok.Tehát most a recepted alatt írom meg.Egyszer?en kedves NoSalty igénytelen munka,h egy ajánlatot nem tudtok frissíteni.Öt-hat napig van fent u.a.Azért ez egy naponta frissülni akaró oldalon gáz.És hónapok óta így van.Amúgy is egyre gyengébb a dolog.És nem hiszem,h csak én gondolom így.Már hozzászólások sincsenek!És el is t?ntek a régiek.Mind szinte.Azt gondolom ha csinálok egy oldalt erre figyelni kéne.Biztos nem hízelg? de ez gyenge muzsika lett.És ezt nagyon sajnálom!
Kedves Csató, Talán itt tudsz az illetékesekkel kapcsolatba lépni: info@nosalty.hu Üdv, Andi
Kedves Csato, Ahogy Andrea is írja, az info@nosalty.hu vagy az alábbi linken található (http://www.nosalty.hu/impresszum) jó néhány email valamelyikén bármikor tud nekünk írni. Köszönjük az észrevételét, úgy gondolom, hogy a naponta megjelen? 30-40 új recepttel, napi 1-2 új praktikával, és 7 témában folyamatosan frissül? cikkeinkkel b?ven kimerítjük a "naponta frissülni akarás" fogalmát. De ahogy mondják, ízlések és pofonok:-). Üdvözlettel, S. Pápa Petra
Kedves "Kelt Tészta Királynõ", gratulálok az újabb szuper jó receptedhez, a kitûnõ eredményhez és a hasonlóan szuper fotóhoz!!! Ilyennel nekem is kedveskedhetne valaki ;) szerencsés kis családod van; csak így tovább, minden jót, Torma :)
Kedves Torma, Ezen akkorát nevettem, igazán kedves, de ez azért túlzás :-) Igyekszem. Igaz, hogy eléggé maximalista vagyok, de mindent nagy lelkesedéssel készítek és ha még ízlik és elfogy, akkor vagyok a legboldogabb. Köszönöm szépen. :-) Nagyon szép hétvégét kívánok és jó készül?dést az ünnepre! Andi
:) nagyon köszi! Éva-A.
Nagyon szívesen ;-)
Kedves NoSalty Szerkeszt?sége! Én meg változatlanul azt gondolom,hogy ez ciki.Nem sértegetni akartam mert alapvet?en imádom az oldalt csak egyszer?en ilyenekre figyelni kell.Valamint megsért?dni sem kell remélem ez nem történt meg.Mert ez nem ízlések és pofonok kérdése hanem a napi ajánlat az napi.Szerintem! És hát azt hiszem abban is igazam van,hogy megsz?nt vagy félig meg a hozzászólás.Ez is jelez valamit. Régiek alig.Kár.További jó munkát.Nem bántani akartam de.........üdv Csató
A régi motorosok, hogy így írjam le azokat, akik több éve, vagy mint én, négy éve vagyunk fenn, és próbálkozunk recepteket felrakni, azért nem mindig vagyunk egyforma helyzetben. Egyrészt sok az új hobby szakács, aki felteszi ételeit, sütijeit. Másrészt, a régiek sokakról tudok, persze nem mindent, nem is a célja ennek az oldalnak, de vagy munkahelyi, vagy családi, vagy bármi más okok miatt, nem ér rá feltenni receptet, vagy szétnézni, és hozzá is szólni,.... sokan vannak, akiket én is valóban, ki kell mondani, hónapok óta nem láttam...... de ez nem baj, szerencsére oldala mindenkinek megmarad, és a receptjei is... :D Amiket én mostanság f?zök, nem is igen érdemlik meg, hogy feltegyem, amik felkerültek mostanság, az mind év végi és év közvetlen elején készültek, most kifogyott a muníció...ötlet, alapanyag,....esetleg id?, kedv...mind-mind befolyásoló. A régiek, akikkel nagyon fantasztikus beszélgetéseket folytattam, amikor ide felkerültem, mostanság, alig vannak fenn, kivéve: Olaszné Anci, csikipi, witch, mostanában látom újra Gelevát, és nagyon kedves újak vannak, mint : ( Vcsuka) azaz Veronika, vagy Torma. :D Én nekik is nagoyn örülök, és több nevet nem is írok, senkit megsérteni nem szeretnék... de tény, hogy sok régi hiányzik, sok új érkezett, és a régi barátságos
A gyors hozzászólás második része, mert megnyomtam a gombot: szóval hiányoznak azok a jó kis eszmecserék, barátságos hangvétel? segít? szándékú levelek egymásnak... de ami kési,, nem múlik. :) Most dolguk van, amint érkeznek, és lehet eltelik hosszabb id? is, újra lesz idejük, kedvük, lehet?ségük, és f?znek-sütnek és felteszik, és ezeket mind-mind várjuk. :D Én is volt, hogy több hétig nem voltam fenn, nem raktam fel semmit...csak néha szétnéztem, mert nem volt id?m, kedvem, lehet?ségem másra... ez van...el kell fogadni...:) Úgy gondolom, az oldal jó, azért vagyunk itt!!! , :D -csak a régi "motorosok", most nem úgy érnek rá... mint rég, az újakat, meg nem igazán ismerjük, és nehéz úgy megszólítani ?ket... :) Nagyon jó kis csapat állt itt össze!! :D Én így gondolom....: a felsorolásból ne hagyjam ki Bogi :O-t , vagy Évi nénit sem, de igazán hiányoznak Mrs. Smithék, és még sokan mások!!..:D Éva-Anyóca
Már kétszer sütöttem meg egy hónapon belül, annyira finom. :) Kár, hogy olyan hamar elfogy. :D
Nagyon-nagyon finom, a tésztája olyan hihetetlenül puha, alig bírtam abbahagyni az evést :) Én kolbásszal készítettem virsli helyett, fenséges!
Nagyon finom, én Tönköly búza lisztel és Eritrit édesít?vel csináltam mert cukor beteg vagyok és így is nagyon finom .és nem megy fel t?le a cukor ja és laktózmentes tejet használtam az éleszt? felfuttatásához is! Próbáljátok ki! Én nem tettem rá szezám magot! Jó étvágyat hozzá!
Jaj, de örülök a hozzászólásodnak! Ezeket a gyönyör? sütiket - és a hozzávalókat - nézve azon töprengtem, vajon kivitelezhet? lenne-e valamilyen "cukorbarát" liszttel. Ritkán sikerül finom, könny? tésztát készíteni a tönköly, graham vagy teljes ki?rlés? lisztekb?l, annyira másképp viselkednek, mint a megszokott fehér lisztek. Legtöbbször csak második nekifutásra sikerül. Akkor most neki is állok, a bejegyzésedt?l felbátorodva. :)
Majd' elfelejtettem: Andi80-nak is köszönöm a receptet, a f? érdem mégis csak az övé. :)
Sziasztok! Ezt a kiflit csak frissen jo fogyasztani vagy masnap is eheto?