30 étel, amit áprilisban el kell készítened

Itt a tavasz, a megújulás időszaka, válts te is! Készíts üde fogásokat friss, idényzöldségekből és gyümölcsökből! Nem csak beszélünk, segítünk is, hogyan kezdd.

Félre a nehéz ételekkel, kövesd a természetet, használd ki a tavasz minden újdonságát. Irány a piac! Keresd a legroppanósabb répát és retket, készíts salátát vagy sült zöldséget belőlük. Kerüljön cserépedénybe a sok zsenge zöldség. Töltsd tortillába, mártsd sörtésztába, turmixold krémlevesbe a tavasz minden ízét! Színesítsd meg az áprilist, figyelj, mutatjuk hogyan!

  1. 1.

    Tavaszi saláta

  2. 2.

    Sóska saláta

  3. 3.

    Pitypangsaláta

  4. 4.

    Spárgasaláta hollandi mártással

  5. 5.

    Karalábé saláta

  6. 6.

    Tárkonyos salátaleves

  7. 7.

    Zöldhagymás csirkeleves tésztával

  8. 8.

    Tejfölös tavaszi leves sajtgaluskával

  9. 9.

    Bazsalikomos karalábé-krémleves

  10. 10.

    Leveszöldség fasírt

  11. 11.

    Sárgarépafasírt karalábéval

  12. 12.

    Töltött karalábé

  13. 13.

    Igazán finom főzelék

  14. 14.

    Tejszínes karalábé

  15. 15.

    Fényezett pulykamell sült zöldségágyon

  16. 16.

    Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke

  17. 17.

    Pucér karalábés quiche

  18. 18.

    Tavaszi pite

  19. 19.

    Vietnámi tavaszi tekercs

  20. 20.

    Sárgarépakrém

  21. 21.

    Tavaszi medvehagymás túrókrém

  22. 22.

    Thai vörös curry csirkével

  23. 23.

    Tavaszi chop suey

  24. 24.

    Spenótos tojásreggeli - casserole

  25. 25.

    Mángold sörbundában

  26. 26.

    Spárga tempura

  27. 27.

    Sült töltött tortilla

  28. 28.

    Sült zöldséges tortilla tzatzikivel

  29. 29.

    Pórés camembert-torta

  30. 30.

    Szezámos csirkemell ázsiai salátával

...és ezt olvastad már?

Ez itt a medvehagyma-kánaán

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek