r
Nosalty Logó

Spárgasaláta hollandi mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgasaláta hollandi mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Összesen 463 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Összesen 1849 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Összesen 192 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 463 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1074 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3567 micro
Összesen 1849 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 192 Kcal

Hozzávalók

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Elkészítés

A spárga salátához

  1. Az eltördelt fej felőli spárgasípokat forrásban lévő enyhén sós, cukros vízben 5-6 percig főzzük. (Maradjon roppanós a spárga.)
  2. Ezt követően a spárgát egy hideg vízzel megtöltött tálba szedjük, majd lecsöpögtetjük és konyharuhára vagy papírtörlőre szedve leitatjuk a nedvességet és egy tálra rakosgatjuk.
  3. Közben megfőzzük a tojást, majd megpucoljuk.
  4. A szalonnát csíkokra szeleteljük és kiolvasztjuk a zsírját, majd kicsit megpirítjuk.
  5. A spárgát meglocsoljuk hollandi mártással, megszórjuk szalonnapörccel és félbevágott főtt tojással tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16681
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hollandi mártás a spárga remek kísérőnek bizonyult, így saláta formájában is elkészíthetjük. A salátához az eltördelt fej felőli spárgasípokat használjuk. (Az egész spárgasípok két végét megfogva meghajlítjuk, pont a megfelelő helyen fog eltörni.) A megmaradt alsó részből készíthetünk levest, mártást, felfújtat. A zöld színű spárga nekem valahogy jobban ízlik, ha jó zsenge, pucolni sem szükséges, legfeljebb csak az alsó részét.

Hozzászólások

Petra

Az 5000. recept!!!!

Törölt felhasználó

...ez igen!:)

Auringonkukka

Ma megcsináltam és nagyon finom volt! Én még felturbóztam az egészet egy kis csirkemellel és csodálatosan harmonizáltak az ízek! Köszi a receptet!

Hozzávalók

A spárga salátához

A hollandi mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.