r
Nosalty Logó

Zöldhagymás csirkeleves tésztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Zöldhagymás csirkeleves tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1229 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 66 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    892 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    2879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    3569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4833 micro
Összesen 1229 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az összevágott vörös- és mogyoróhagymát forró serpenyőben hevített olívaolajra dobjuk, pár percig pároljuk, majd jöhet a csirke, só, bors, és további 10 percig pirítjuk.
  2. Az alaplevet hozzáöntjük, elkeverjük, beledobjuk a pórékarikákat és a zellerkockákat (illetve zellerszár csíkokat), felforraljuk, és csökkentett hőfokon 7-8 perc alatt puhára főzzük a hozzávalókat.
  3. Még melegen beleszórjuk az aprított zellerzöldet.
  4. Mindeközben egy külön edényben, sós vízben kifőzzük a tésztát.
  5. Tálaláskor minden tányér közepére halmozunk egy tésztakupacot, meglocsoljuk forró levessel, és megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, újhagymával, medvehagyma csíkokkal.
  6. Legyen az asztalon karikázott csípős paprika (zöld, hegyes), gondoljunk azokra, akik szeretik az erőset!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1044
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 50879
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Bármelyik hagymaféle elhagyható, de zellert mindenképpen tegyünk bele! Főzhetünk bele vastag udon tésztát, vékony cérnametéltet, de talán a három perc alatt elkészülő, spagettinél egy mérettel kisebb átmérőjű olasz levestészta, a capellini a legmegfelelőbb. Fontos, hogy sok legyen belőle!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Itt egy thaiföldi levesrecept utóérzés. Kókusztej és koriander mentes, mivel ezek a hozzávalók egyelőre nem nyerték meg gyermekeink tetszését. Kimaradt a lime és a citromfű is, helyettük friss szezon-hagymák sorakoznak az alapanyagok között.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!