Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke

Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke
Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke
95 perc / előkészület: 25 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cserépben sült, zöldséges, fehérboros csirke igazi római tálas étel. Gyerekkoromban anyukám gyakran készített ehhez hasonló csirkét. Talán fehérbort nem tett hozzá. Készíthetjük egész csirkéből is feldarabolva vagy tetszés szerinti csirkehúsból. Nálam most alsó- és felsőcombból készült. Szeretem az ilyen praktikus ételeket. A hússal együtt a köret is elkészül, és azon kívül, hogy összerakjuk a tálba az ételt, és fűszerezzük, a többi munkát nyugodtan a sütőre bízhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római cseréptálat 10-20 percre hideg vízben áztatjuk.
  2. A megtisztított, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, befűszerezzük a szárított kakukkfűvel és a rozmaringgal. A zöldbabot felszeleteljük, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  3. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk.
  5. A felszeletelt zöldségeket összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott szalonnát, sózzuk, majd a római tálba öntjük.
  6. A fűszeres csirkecombokat a zöldségekre sorakoztatjuk, és ráöntjük a fehérbort.
  7. A római tálra rátesszük a tetejét, és készre sütjük a csirkét. (Az utolsó 20 percben levesszük a római tál tetejét, és így fejezzük be a sütést.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 52 632
elküldve: 46
receptkönyvben: 1 392
elkészítve: 39/64
Facebookon megjelent: 2

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges csirke nyakon öntve fehérborral, római tálban sült fehérboros csirke zöldségekkel

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaboci
kaboci Fri, 2016-02-26 20:16

Nagyon köszönöm ezt a finom receptet, mindenkinek ízlett, már többször elkészítettem. Ha végül több lé van a kelleténél én az utolsó 10-15 percben leöntöm, keveset hagyok és úgy pirítom még a teteje nélkül és a "lé gond" így megoldva:)

klagica
klagica Tue, 2013-03-05 10:53

Nekem is az a gondom, hogy rengeteg víz marad alatta, amikor cserépben sütök. Mi lehet a gond?

baksanejudit
baksanejudit Tue, 2013-02-26 19:04

Nekem az az egy bajom a cserépedénnyel, hogy mindig egy csomó lé van az elkészített étel alatt. Főleg ha krumpli és zöldség is van benne. Lehet ,hogy valamit nem jól csinálok ?

Icuska19
Icuska19 Sun, 2012-10-28 10:34

Elkészítettem, nagyon jó ízű lett.
Még csirkét eddig nem ízesítettem ezekkel a fűszerekkel, de megérte. Köszönöm! :)

Ilcsi55
Ilcsi55 Wed, 2012-09-05 14:20

a cserépbe sült csirke recepjénél nem írod a sütési időt
pedig engem az nagyon érdekelne....
ILCSI 55

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2012-09-30 08:55

Ilcsi, ott van a képen a sütési idő.Ez olyan kb. idő... (Véleményem szerint azt sütője és csirkéje válogatja. Úgy tartom, célszerű megnézni és az alapján dönteni, hogy elkészült-e. Bátran hagyatkozzunk az érzékszerveinkre.)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-08-13 11:47

Kedves Tündér!
Nagyon izgalmas csirkés receptet alkottál, köszi szépen, elmentve:-))
Cserépedényem van, úgyhogy, amint sikerül megalkotni, nem olyan sokára, beszámolok, hogy sikerült:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2010-11-03 16:20

Kedves Ági! Jénaiban is nyugodtan elkészítheted! 1-2 evőkanál olívaolajjal meg lehet locsolni, a bortól valamint a húsban és a zöldségekben lévő víztől lesz elég szaftja.

petroagnes
petroagnes Wed, 2010-11-03 15:05

Szia, nekem nincs cserépedényem, csak jenaim. Abban is ugyanígy készítsem el? VAgy tudsz valamit ajánlani?

831
csirke alsócomb 6 db
csirke felsőcomb 6 db
zöldbab 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 8 gerezd
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
paprika 1 db
paradicsom 1 db
burgonya 6 közepes db
füstölt szalonna 5 dkg
fehérbor 1 dl
kakukkfű 1 ek
rozmaring 1 tk
0 ízlés szerint