Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karalábé saláta

Karalábé saláta
Karalábé saláta
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig egy csomó karalábé van a kertemben. Ezt a jó kis salátát még az Anna Malmi időkben ötlöttem ki, ott is mindig sok karalábé volt a kertben, igen könnyű termeszteni ezt a zöldséget!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Saláta hús mellé vagy sajttal, főtt tojással pedig könnyű vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, falatnyi hasábokra vágott karalábét annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi feltesszük főni, a citrom levének a felét is hozzáadjuk
  2. Nem kell nagyon puhára főzni a karalábét! Amíg a karalábé fő, felaprítjuk a többi anyagot: az almát nagyjából ugyanakkora darabokra, mint a karalábét, a paprikát csíkokra, a lilahagymát negyed karikákra, a dióbelet is negyedekre.
  3. A megfőtt karalábét a levében hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a többi alkotóval, hozzáadjuk a maradék citromlevet, az olajat, borsot darálunk rá, kakukkfűvel szórjuk, sózzuk.
  4. Legalább egy órát álljon tálalás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 143
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

almás karalábé saláta, karalábé saláta almával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

351
karalábé 2 közepes db
alma 2 db
lila hagyma 2 közepes fej
paradicsompaprika 2 db
dió 8 dkg
citromlé 1 citromból nyert
napraforgó olaj 50 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk