r
Nosalty Logó

Pórés camembert-torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Pórés camembert-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 2503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2900 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5505 micro
Összesen 2503 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagságúra. Vágjunk ki belőle egy 34 cm átmérőjű kört. Simítsuk 28 cm-eskivajazott és kilisztezett tortaformába úgy, hogy 3 cm magas pereme legyen. Végül szurkáljuk meg a tésztaaljat villával.
  2. A megtisztított pórét karikázzuk fel vékonyan, pároljuk puhára a felforrósított vajon, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a tojásokat, a szárított kakukkfüvetés a tejszínt, majd sózzuk, és borsozzuk meg. Forgassuk össze a párolt póréval.
  3. Öntsük a zöldséges keveréket a tésztára, és süssük 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Rendezzük el a vékonyra szeletelt sajtot az elősütött tésztán, majd süssük további 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd kínáljuk szeletelve, a friss kakukkfűvel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 332
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9729
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Ajánló

Friss vegyes saláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pórés camembert-torta
Csutak Enikő 82 recept

Nagyon hálás tészta a leveles tészta, hiszen készíthetünk belőle édeset és sósat is. Felhasználhatjuk húshoz és leveshez is.  Szinte mindig van leveles tészta a mélyhűtőmben, így ha betoppan egy váratlan vendég, se perc alatt finomságot tudok varázsolni az asztalra. Ilyen fogás ez a pórés torta is. Gyorsan elkészül, de annál különlegesebb. A recept a Blikk Nők Konyha 2013. szeptemberi számából származik.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!