r
Nosalty Logó

Pórés camembert-torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Pórés camembert-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 2503 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 175 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    688 micro
Összesen 313 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1088 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2900 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5505 micro
Összesen 2503 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagságúra. Vágjunk ki belőle egy 34 cm átmérőjű kört. Simítsuk 28 cm-eskivajazott és kilisztezett tortaformába úgy, hogy 3 cm magas pereme legyen. Végül szurkáljuk meg a tésztaaljat villával.
  2. A megtisztított pórét karikázzuk fel vékonyan, pároljuk puhára a felforrósított vajon, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a tojásokat, a szárított kakukkfüvetés a tejszínt, majd sózzuk, és borsozzuk meg. Forgassuk össze a párolt póréval.
  3. Öntsük a zöldséges keveréket a tésztára, és süssük 220 fokra előmelegített sütőben 25 percig. Rendezzük el a vékonyra szeletelt sajtot az elősütött tésztán, majd süssük további 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd kínáljuk szeletelve, a friss kakukkfűvel megszórva.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8905
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Ajánló

Friss vegyes saláta illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pórés camembert-torta
Csutak Enikő 82 recept

Nagyon hálás tészta a leveles tészta, hiszen készíthetünk belőle édeset és sósat is. Felhasználhatjuk húshoz és leveshez is.  Szinte mindig van leveles tészta a mélyhűtőmben, így ha betoppan egy váratlan vendég, se perc alatt finomságot tudok varázsolni az asztalra. Ilyen fogás ez a pórés torta is. Gyorsan elkészül, de annál különlegesebb. A recept a Blikk Nők Konyha 2013. szeptemberi számából származik.

Hozzászólások

Marti48

Kedves Enikö, eltettem a receptedet, köszi a megosztasert! Üdvözlettel: Marti

Csutak Enikő

Remélem ízleni fog ha elkészíted : )

Marti48

Most keszült el, nagyon guszta es finom! Üdv: M

Csutak Enikő

Annyira örülök, hogy ízlik! :)

Marti48

Magaert beszel az a teny, hogy NAGYON gyorsan elfogyott!... :)

Törölt felhasználó

Kedves Enik?, ez nagyon finom, köszönöm a receptet. :) F?z? helyett minden esetben habtejszínt használok - így tettem most is. :)

Csutak Enikő

Örülök, hogy ízlik. :) Én meg köszönöm a tejszínes tippet! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek