r
Nosalty Logó

Thai vörös curry csirkével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Thai vörös curry csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    642 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2567 micro
  • β-karotin
    6426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Egy wokban forrósítsunk olajat, tegyük bele a curry pasztát, folyamatos keverés mellett 1 percig pirítsuk, hogy kioldódjanak az aromák.
  2. Öntsük fel kókusztejjel, és jól keverjük el.
  3. Adjuk hozzá az 1-2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és közepes lángon főzzük készre (kb. 15 perc), közben időnként keverjük meg.
  4. Ízesítsük halszósszal, pálmacukorral, lime levéllel és thai bazsalikommal.
  5. Tegyük bele a megtisztított zöldbabot, a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott padlizsánt, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje az egészet. Főzzük a zöldségeket roppanósra.
  6. Tálaljuk jázmin rizzsel külön-külön tálban, hogy a rizs ne ázzon el. Díszítsük thai bazsalikom levelekkel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 18873
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

A vörös curry egy népszerű thai étel. A pasztát eredetileg mozsárban összetörve készítik friss alapanyagokból, ami sokkal finomabb a bolti pasztánál. Akinek van kedve, otthon is elkészítheti, ázsiai boltokban beszerezhetők a hozzávalók. A fő összetevők: fokhagyma, mogyoróhagyma (szárított), piros chili paprika, galangal, garnéla paszta, só, kaffir lime héj, koriander gyökér, koriander mag, köménymag, bors és a citromfű. Az étel elkészítéséhez használnak halszószt, cukrot, thai padlizsánt, bambuszrügyet, thai bazsalikomot, húst, úgymint: csirke, marha, sertés, rák, béka, kígyó, kacsa. A hús helyett használnak tofut, de ettől még nem lesz igazán vegetáriánus étel, mert a curry paszta általában tartalmaz garnélát.

Címlapról ajánljuk

További cikkek