Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnámi tavaszi tekercs

Vietnámi tavaszi tekercs
Vietnámi tavaszi tekercs
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen-nyáron tökéletes és egészséges alternatíva szendvics helyett. A felsorolt hozzávalók abszolút variálhatók! A tekercsek főételként 5 emberre elegendőek.

hozzávalók / 8 adag

A tekercsekhez

A mogyorószószhoz

ajánlat

Bármi beletehető pluszban, a rák nem kötelező, mehet bele helyette darált hús, de vega változatban is nagyon finom. A szósz szintén csak egy ötlet, bármilyen más ázsiai jellegű szószba is tunkolható.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tekercsekhez

  1. Előkészülünk: kisebb edénybe vizet forralunk, ha forr, mehet bele a rizstészta 3 percre - majd leöblítjük és félretesszük. A rákokat átmossuk, és egy serpenyőben oldalanként 2-2 percig sütjük. Félretesszük - ha kihűlt, hosszában kettévágjuk őket.
  2. A salátaleveleket megmossuk és összetépkedjük, a mentát megmossuk és levelekre szedjük, a sárgarépát lereszeljük, a koriandert felaprítjuk. Mire ide elérünk, utáljuk az egészet, de türelem, a java még csak most jön, és a végén nem bánjuk meg! :)
  3. A munkafelületen mindent magunk elé készítünk, plusz egy nagy tál nagyon meleg vizet a rizslapnak, és kezdődhet a második felvonás.
  4. A rizslapot a vízbe mártjuk, ott hagyjuk kb. 20-30 mp-ig, amíg kicsit meg nem puhul. Nem kell neki nagyon, éppen csak hogy ne törjön. Ha túláztatjuk, szakadni fog.
  5. Egy tiszta konyharuhát rakunk magunk elé, arra mehet az áztatott lap. A felső harmadába teszünk 2-3 félbevágott garnélát, domború oldallal a papírra, majd jöhet egy kis rizstészta, 1-2 levél menta, répa, salátalevél. A felső harmadot ráhajtjuk, majd a 2 oldalát behajtjuk, és végül szorosan feltekerjük.
  6. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Fogyaszthatjuk azonnal, de hűtőben 1, maximum 2 napig, fóliával letakarva kutya baja sem lesz.

A mogyorószószhoz

  1. Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük (a fokhagymát előtte azért lereszeljük), és összedolgozzuk. Kezdjük ezzel a műveletet, mert akkor kicsit érnek az ízek, amíg a tekercseket gyártjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 49 834
elküldve: 5
receptkönyvben: 272
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

goi cuón, rizslapos tekercs

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
rizslap 15 db
garnéla 25 dkg
rizstészta 150 g
menta 1 csokor
sárgarépa 1 nagy db
koriander 7 szál
salátalevél 4 közepes db
mogyoróvaj 5 ek
víz 8 ml
hoisin-szósz 3 ek
limelé 0.25 lime-ból nyert
szójaszósz 4 ek
cukor 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
szezámolaj 1 teáskanál